Pizza italiană
Recunoaştem, nu e chiar reţeta tradiţională de pizza italiană, dar a ieşit şi arată atât de bine încât nu se poate să nu se apropie măcar de varianta originală!
-
Ingrediente
Pentru maia:
Un cubuleţ de ţaic (cât o nucă)
1 gălbenuş de ou
1lingură de lapte sau apă minerala
1 linguriţă făină
Pentru aluat (continuare):
Un cubuleţ de unt
1 lingură ulei
1 ceşcuţă lapte călduţ sau apă minerală călduţă
Făină cât cuprinde
2 linguri brânză de oaie
Pentru topping:
Brânză
Caşcaval
Ciuperci
Ardei gras
Roşii
4 ouă
Bulion
Frunze de busuioc
Mod de preparare
Pregăteşte mai întâi maiaua: amestecă într-o farfurie un cubuleţ de ţaic, cât o nucă, un gălbenuş de ou, o lingură de lapte sau apă minerală şi o linguriţă de făină.
Lasă la dospit 15 minute.
Într-un castron mai mare, cerne făina şi începe să frămânţi cu un cubuleţ de unt, o lingură de ulei şi o ceşcuţă de lapte călduţ sau apă minerală călduţă.
Adaugă în mijlocul acestei compoziţii şi maiaua de sus şi frământă în continuare cu făina, până când aluatul se ia de pe degete.
Mai rade aici şi 2 linguri de brânză de oaie. Mai frământă puţin şi lasă aluatul la crescut încă 15 minute.
După, presară pe o suprafaţă întinsă puţină făină, după care întinde aluatul în strat subţire, în formă dreptunghiulară.
Între timp, unge cu ulei şi tapetează cu făină. Adaugă aluatul de pizza în tavă şi dă la cuptor vreme de 10 minute.
Apoi, scoate şi unge aluatul cu un ou bătut bine, folosindu-te de o pensulă mai mică.
Rade brânză, caşcaval, adaugă un amestec format dintr-un ou bătut cu bulion, apoi ciuperci, ardei gras, roşii tăiate mărunt, adaugă iar brânză rasă, din nou un ou bătut cu bulion, iar la final ici, colo bucăţi de caşcaval.
Mai bagă la cuptor până se rumeneşte uşor, iar aluatul şi topingul sunt făcute.
Când e gata, decorează cu busuioc.