Pizza vegetariană
Există atât de multe combinaţii încât nu avem cum să ne plictisim vreodată de pizza! De exemplu, această pizza vegetariană, cu ingrediente simple, de sezon!
-
Ingrediente
Pentru amestecul de crescut:
20 g drojdie de bere (1/2 cubuleţ)
1 vârf de cuţit de zahăr
1 linguriţă de făină
1 linguriţă apă minerală
Pentru blat:
1 ou
1 cubuleţ de unt (20 g)
20 g brânză rasă
faină cât cuprinde
Pentru toping
1 ou
brânză rasă
măsline
roşii
ardei
ciuperci
dovlecel
Mod de preparare
Realizează maiaua pentru crescut astfel: amestecă 20 g drojdie de bere cu 1 vârf de cuţit de zahăr, 1 linguriţă de făină şi 1 linguriţă de apă minerală.
Omogenizează şi lasă 10 minute la dospit.
Apoi, amestecă 1 ou bătut, 20 g unt, 20 g brânză rasă, toarnă şi compoziţia de mai sus.
Amestecă bine, pune făină cât cuprinde, astfel încât aluatul să se ia de pe degete.
Întinde compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină în prealabil. Dacă îţi doreşti pizza cu plat subţire, întinde într-un strat mai subţire. Dacă nu, într-un strat ceva mai gros pentru ca pizza să iasă pufoasă.
Bagă la cuptor timp de 5 minute.
Scoate-o apoi, unge cu un ou bătut, rade brânză, apoi aşază măslinele tăiate mărunt, ardeii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile, feliate.
Mai rade un strat de brânză sau caşcaval. Ornează apoi cu rondele de roşii şi dovlecel.
Bagă la cuptor şi las-o până se rumeneşte, aproximativ 30 de minute.