Plăcintă cu brânză şi gem de căpşuni

13.08.2016 0 comentarii

Optează pentru un preparat clasic, la care adaugă un artificiu culinar de efect. Iată reţeta succesului pentru această plăcintă cu brânză şi gem de căpşuni!

  1. Ingrediente

    Pentru maia:

    1 cubuleţ de ţaic (drojdie) – cât o nucă
    1 gălbenuş de ou
    un vârf de cuţit de zahăr
    1 lingură lapte
    1 linguriţă de făină

    Pentru restul compoziţiei:

    200 ml lapte călduţ
    2 linguri zahăr
    1 cubuleţ de unt
    coaja rasă de la o lămâie
    aproximativ 300 g făină

    Pentru compoziţia de brânză:


    250 g brânză dulce
    150-200 g brânză de oaie (cam cât doriţi de sărată)
    6 ouă
    1 ceaşcă zahăr (150 g)
    coajă de lămâie
    esenţa de rom
    stafide
    gem de căpşuni

    Mod de preparare

    Pentru a prepara maiaua, pune într-o farfurie 1 cubuleţ de ţaic, cât o nucă şi amestecă-l cu un gălbenuş de ou, un vârf de cuţit zahăr, o lingură de lapte. Amestecă bine şi adaugă 1 linguriţă de făină. Mixează uşor şi lasă 15 minute pentru ca maiaua să se umfle.

    Separat, să ai 200 ml lapte călduţ (atenţie, nici fierbinte, dar nici rece) în care ai pus 2 linguri zahăr. Amestecă bine astfel încât zahărul să se topească.

    Adaugă tot aici 1 cubuleţ de unt şi coaja rasă de la o lămâie.

    Cerne într-un castron 300 g făină şi începe să frămânţi compoziţia de lapte călduţ de mai sus cu făină. Când ajungem la jumătate, adaugă aici şi maiaua.

    Continuă să frămânţi şi adaugă faina cât curpinde, astfel încât aluatul să fie consistent, până când coca nu se mai ia pe degete.

    Lasă această compoziţie să crească maximum 15 minute.


    Apoi, ia o tavă rotundă, unge-o cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt. Poţi unge şi hârtia de copt cu puţin ulei normal sau ulei de cocos.

    Din aluatul de mai sus ia cam o jumătate sau cât doreşti să fie plăcinta de groasă, întinde-o pe o suprafaţă cu puţină făină şi aşaz-o apoi în tavă.

    Deasupra, adaugă compoziţia de brânză formată din brânză dulce, brânză sărată, iar peste ele adaugă 6 ouă bătute în prealabil spumă, cu 150 g zahăr.

    Tot în această compoziţie mai poţi adăuga mirodenii: coajă de lămâie rasă, esenţă de rom şi stafide.

    Întinde pe suprafaţa plăcintei din această compoziţie de brânză şi dă la cuptor.

    Lasă până când este făcută, aproximativ 30 de minute sau până când trece testul băţului de chibrit.

    Apoi, scoate-o, porţionează şi, când este rece, savurează cu gem de căpşuni.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro