Plăcintă cu mere

06.10.2017 0 comentarii

Nucă rumenită, aluat crocant şi umplutură de mere! Dacă ţi-am stârnit interesul, e timpul să pui pe lista de “must cook” această delicioasă plăcintă cu mere!

  1. Ingrediente

    6 mere
    200 g zahăr
    20 de nuci
    1 vârf de linguriţă scorţişoară
    coaja rasă de la o lămâie
    1 pachet de margarină
    9 linguri borş sau 9 linguri apă minerală
    făină cât cuprinde (aproximativ 200 g)
    1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
    zeamă de lămâie
    1 pliculeţ praf de copt
    zahăr vanilat

    Mod de preparare


    Spală şi curaţă de coajă 6 mere. Apoi, dă-le prin razătoarea mare şi lasă-le într-un vas mai mare.  Adaugă peste ele aproximativ 200 g de zahăr sau mai puţin dacă nu doreşti desertul foarte dulce.

    Pune vasul pe foc şi amestecă în continuu până ce amestecul de mere şi zahăr capătă consistenţa unei paste.

    Se dă deoparte şi se încorporează în ea miejii de la 20 de nuci, mărunţiţi şi copţi în prealabil.

    Se amestecă şi, tot acum, se adaugă scorţişoară şi coajă de lămâie.

    Separat, se prepară coca: într-un vas mai mare, adaugă 1 pachet de margarină (dacă nu ţii post, poţi folosi unt, dar margarina fragezeşte compoziţia mai bine). Peste unt, se adaugă 9 linguri de borş fiert sau apă minerală (direct fiartă, fără a o mai lăsa să se răcească).

    Amestecă până când untul s-a topit şi totul s-a omogenizat. În acest moment, începe să pui, treptat, făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt.

    După ce ai adăugat 100 g de făină, te opreşti şi stingi pliculeţul de amoniu pentru prăjituri cu zeamă de lămâie, încorporezi amestecul în aluat şi începi să frămânţi bine, adăugând făină cât cuprinde, până când compoziţia se ia de pe degete (nu ar trebui să ai nevoie de mai mult de 200 g de făină).

    Când este gata, se împarte coca în două părţi egale.

    Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă.

    Pe o planşetă de lemn sau pe masă, unde ai presărat puţină făină, întinde prima bucată de aluat, subţiaz-o cu făcăleţul, după care întinde-o uniform în tava rotundă sau dreptunghiulară, nu contează. Vei proceda la fel şi cu cea de-a doua bucată de aluat.

    Adaugă peste prima foaie de cocă toată umplută de mere şi nuci, după care adaugă şi a doua foaie.

    Capetele se strâng mai bine, pentru a ţine umplutură şi, când este gata, foaia de deasupra se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

    Se dă la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte uşor.

    Se scoate, se pudrează cu zahăr vanilat, se aşteaptă să se răcească, după care se taie şi se serveşte.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro