Plăcintă cu prune

04.08.2018 0 comentarii

Poate nu e o reţetă sofisticată, dar vei fi uimit în mod plăcut de un preparat ce aduce, întrucâtva, cu o pizza ceva mai specială: plăcintă cu prune!

  1. Ingrediente

    15-20 prune
    zahăr
    ½ cubuleţ de drojdie (ţaic – cât o nucă)
    1 gălbenuş de ou
    1 lingură apă minerală
    2 linguri făină pt maia
    30 ml lapte
    făină cât cuprinde (aproximativ 150-200 g)
    1 linguriţă ulei de cocos
    îngheţată sau frişcă

    Mod de preparare

    Spală prunele, desfă-le şi scoate-le sâmburii.

    Feliază-le şi dă-le la cuptor, într-o tavă în care ai pus un strat de zahăr. Presară şi peste ele zahăr şi lasă-le în cuptor până se caramelizează.

    Separat, realizăm mai întâi maiaua pentru aluat: amestecă ½ cubuleţ de ţaic (cât o nucă), un gălbenuş de ou, 1 lingură apă minerală şi 2 linguri de făină.

    Amestecă bine şi lasă la dospit 10 minute.

    Apoi, începe să frămânţi 30 ml de lapte cu făină (cât cuprinde, dar să ai pregătit cam 150-200 g făină). Între timp, adaugă şi maiaua şi continuă să frămânţi cu făină până când aluatul se ia de pe degete.

    La final, frământă şi cu o linguriţă de ulei de cocos.

    Lasă 10 minute la crescut.

    Unge o tavă cu un cubuleţ de unt, întinde aluatul exact cum faci la pizza, dă-l la cuptor şi lasă-l până este aproape făcut, cam 15 minute.

    Când este aproape gata, scoate-l, adaugă prunele şi mai dă-l la cuptor până prunele capătă o crustă.

    Serveşte când este rece, simplu, cu îngheţată sau frişcă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro