Plăcintă cu prune
Poate nu e o reţetă sofisticată, dar vei fi uimit în mod plăcut de un preparat ce aduce, întrucâtva, cu o pizza ceva mai specială: plăcintă cu prune!
-
Ingrediente
15-20 prune
zahăr
½ cubuleţ de drojdie (ţaic – cât o nucă)
1 gălbenuş de ou
1 lingură apă minerală
2 linguri făină pt maia
30 ml lapte
făină cât cuprinde (aproximativ 150-200 g)
1 linguriţă ulei de cocos
îngheţată sau frişcă
Mod de preparare
Spală prunele, desfă-le şi scoate-le sâmburii.
Feliază-le şi dă-le la cuptor, într-o tavă în care ai pus un strat de zahăr. Presară şi peste ele zahăr şi lasă-le în cuptor până se caramelizează.
Separat, realizăm mai întâi maiaua pentru aluat: amestecă ½ cubuleţ de ţaic (cât o nucă), un gălbenuş de ou, 1 lingură apă minerală şi 2 linguri de făină.
Amestecă bine şi lasă la dospit 10 minute.
Apoi, începe să frămânţi 30 ml de lapte cu făină (cât cuprinde, dar să ai pregătit cam 150-200 g făină). Între timp, adaugă şi maiaua şi continuă să frămânţi cu făină până când aluatul se ia de pe degete.
La final, frământă şi cu o linguriţă de ulei de cocos.
Lasă 10 minute la crescut.
Unge o tavă cu un cubuleţ de unt, întinde aluatul exact cum faci la pizza, dă-l la cuptor şi lasă-l până este aproape făcut, cam 15 minute.
Când este aproape gata, scoate-l, adaugă prunele şi mai dă-l la cuptor până prunele capătă o crustă.
Serveşte când este rece, simplu, cu îngheţată sau frişcă.