Plăcintă de dovleac
Ce-ar fi toamna fără delicioasa plăcintă de dovleac? Iată cea mai savuroasă reţetă: pe lângă dovleac am adăugat şi puţină scorţişoară, pentru mai multă savoare.
-
Ingrediente
1 dovleac
300 g făină
100 ml apă
100 ml ulei
sare
1 ou (opţional)
3-4 linguri de zahăr tos
scorţişoară
Mod de preparare
Taie dovleacul în felii mari. Curăţă-le de coajă şi dă-le prin razătoarea mare. Lasă deoparte, într-un vas mai mare.
Prepară foietajul astfel: pune aproximativ 300 g făină într-un castron, adaugă în mijloc o ceaşcă de 100 ml de apă şi 100 ml ulei, sare şi, dacă doreşti, un ou.
Frământă bine, până devine un aluat omogen.
Împarte aluatul în 2-3 bucăţi şi întinde fiecare bucată pe masa tapetata cu făină, într-o foaie subţire, ca de tăiţei.
Pune pe această foaie dovleacul ras, presară deasupra zahăr tos şi scorţişoară.
Rulează şi dintr-o parte şi din cealaltă astfel încât să devină ca două rulouri.
Procedează astfel cu fiecare bucată de aluat.
Aşază rulourile în tava de aragaz, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Unge rulourile de plăcintă cu ulei şi bagă la cuptor.
Lasă până se rumenesc, aproximativ 30 de minute.