Porc chop suey cu cinci arome

-
Pentru că ne-am blagoslovit cu câteva plicuri cu mirodenii de peste mări și țări, am socotit că-i musai să încercăm să le folosim. Eu am îndrăznit să folosesc praful minunat care se cheamă "cinci arome", praf despre care puteți afla tot ce vreți aici, pe site-ul despre condimente al lui Radu Popovici. Găsiți acolo inclusiv rețete și moduri de preparare (mixul acesta de condimente circulă sub mai multe forme).Revin la rețeta mea acum.
Am procurat o bucată de pulpă de porc pe care am tăiat-o în fâșii subțiri/înguste.De asemenea, am procurat un borcan de legume pentru chop suey, adică muguri de fasole, ciuperci cu nume ciudat, țelină și mai știu eu ce alte plante din China.
Pentru că-mi doream ceva mai multă mâncare/consistență am cumpărat un ardei gras, unul iute, un castravete și un fir tânăr de praz. Sigur că nu putea lipsi sosul de soia.
Praful magic e chiar...magic. Îl găsiți în unele magazine cu orientale sau puteți să vi-l preparați singuri.
Am frecat bine carnea cu praful de condimente.
Am aruncat-o în wok-ul încins cu puțin ulei.
După ce s-a rumenit, am pus legumele, și cele proaspete, și cele din borcan.
Între timp am lăsat două calupuri de tăieței din orez să se înmoaie în apă cu oțet balsamic și zahăr.
În cinci minute de foc iute s-au pătruns și legumele și am putut pune tăiețeii în wok. Am amestecat bine și am luat wok-ul de pe foc.
Am obținut bunătate de porc chop suey cu cinci arome, ceea ce vă doresc și vouă.

Imi place reteta asta, eu o fac cu tot ce am prin frigider si am pofta, da nu stiam de otet. Ce efect are otetul asupra taiteilor?
De unde pot cumpara borcan de legume pentru chop suey? Multumesc
Luana, am vazut in Auchan in vara :)