Porc Hoisin stir-fry cu ciuperci

17.02.2011 0 comentarii
  1. Sosul Hoisin este un sos chinezesc cu gust puternic care este folosit la mai multe mâncăruri tradiționale chinezești, cum sunt pachețelele de primăvară sau porc mu shu. Se folosește ca marinadă sau în preparările de tip stir - fry - dar în rețeta mea de azi l-am folosit și la marinare, și la preparare. Despre stir-fry am mai vorbit, pe scurt înseamnă că ingredientele se prăjesc la foc puternic, amestecând des în ele.

    Ingrediente (pentru o porție)

    • 2 felii de cotlet de porc fără os
    • 4 căței de usturoi
    • 50 ml sos Hoisin (se găsește în unele hypermarketuri și în magazine online)
    • 4 linguri de sos de soia
    • 2 lingurițe de oțet de orez
    • 1 jumătate de linguriță de sos de ardei iute
    • 4-5 ciuperci champignon (cât mai mici)
    • 2 linguri de ulei, pentru prăjit

    Rețetă

    Am spălat feliile de cotlet de porc și apoi le-am uscat cu prosoape de hârtie

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - cotletle de porc

    Am făcut o marinadă din sosul Hoisin, sosul de soia, oțet și 2 linguri de apă. În jumătate din ea am pus feliile de cotlet, tăiate cubulețe. Cealaltă jumătate am pus-o deoparte.

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - carnea de porc se marineaza in sos hoisin, sos de soia si otet

    Am amestecat bine și am lăsat să se marineze 15-20 de minute.

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - cotletele se marineaza 15 minute in sos hoisin, sos de soia si otet

    Am călit un pic cățeii de usturoi în wok-ul meu fermecat

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - usturoiul zdrobit se caleste in ulei

    După care am pus cubulețele de carne. Le-am prăjit la foc mare, amestecând des

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - se adauga carnea marinata in sos hoisin, sos de soia si otet

    Când s-au rumenit, am pus și ciupercile pe care le spălasem bine între timp

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - se adauga ciupercile

    Le-am lăsat să se înmoaie (amestecând des) după care am tras pe margini carnea și ciupercile și în mijlocul lor am pus restul de amestec de sos Hoisin.

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - se adauga sosul Hoisin

    După încă vreo 2 minute, a fost gata.

    Porc cu sos hoisin si ciuperci - se serveste cald cu orez

    E o mâncare neagră, de la sosul Hoisin și sosul de soia, dar tare gustoasă și plină de arome. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț