Porc Hoisin stir-fry cu ciuperci

-
Sosul Hoisin este un sos chinezesc cu gust puternic care este folosit la mai multe mâncăruri tradiționale chinezești, cum sunt pachețelele de primăvară sau porc mu shu. Se folosește ca marinadă sau în preparările de tip stir - fry - dar în rețeta mea de azi l-am folosit și la marinare, și la preparare. Despre stir-fry am mai vorbit, pe scurt înseamnă că ingredientele se prăjesc la foc puternic, amestecând des în ele.
Ingrediente (pentru o porție)
- 2 felii de cotlet de porc fără os
- 4 căței de usturoi
- 50 ml sos Hoisin (se găsește în unele hypermarketuri și în magazine online)
- 4 linguri de sos de soia
- 2 lingurițe de oțet de orez
- 1 jumătate de linguriță de sos de ardei iute
- 4-5 ciuperci champignon (cât mai mici)
- 2 linguri de ulei, pentru prăjit
Rețetă
Am spălat feliile de cotlet de porc și apoi le-am uscat cu prosoape de hârtie
Am făcut o marinadă din sosul Hoisin, sosul de soia, oțet și 2 linguri de apă. În jumătate din ea am pus feliile de cotlet, tăiate cubulețe. Cealaltă jumătate am pus-o deoparte.
Am amestecat bine și am lăsat să se marineze 15-20 de minute.
Am călit un pic cățeii de usturoi în wok-ul meu fermecat
După care am pus cubulețele de carne. Le-am prăjit la foc mare, amestecând des
Când s-au rumenit, am pus și ciupercile pe care le spălasem bine între timp
Le-am lăsat să se înmoaie (amestecând des) după care am tras pe margini carnea și ciupercile și în mijlocul lor am pus restul de amestec de sos Hoisin.
După încă vreo 2 minute, a fost gata.
E o mâncare neagră, de la sosul Hoisin și sosul de soia, dar tare gustoasă și plină de arome. Poftă bună :)
