Prăjitură cu brânză şi stafide

03.02.2016 0 comentarii

O variantă la plăcinta cu foi, această prăjitură cu brânză şi stafide poate fi desertul ideal pentru o zi de week-end sau chiar o ocazie ceva mai specială!

  1. Ingrediente

    8 ouă
    10 linguri de ulei
    1 felie de lămâie
    250 g zahăr
    1 vârf cuţit zahăr vanilat
    1 ceşcuţă apă rece (50 ml)
    16 linguri făină
    1 pachet amoniu pentru prăjituri
    2-3 linguriţe de zeamă de lămâie
    1 pachet de brânză dulce (250 g)
    100 g brânză sărată
    2 linguriţe griş
    100 ml apă
    stafide
    esenţă de rom

    Mod de preparare

    Ia 8 ouă şi separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Amestecă gălbenuşurile cu 10 linguri de ulei şi puţină sare, treptat, până compoziţia devine ca o maioneză.

    Înainte de a pune albuşurile într-un vas mai mare, unge respectivul bol cu o felie de lămâie. Acest truc va ajuta ca spuma de albuşuri să fie mai tare.

    Bate albuşurile spumă cu o cană de zahăr (250 g), pus treptat. Adaugă şi un vârf de cuţit de zahăr vanilat. Între timp, toarnă treptat şi 50 ml de apă rece.

    Când albuşurile sunt gata, răstoarnă peste ele compoziţia de gălbenuşuri.

    Amestecă uşor cu telul şi începe să pui făina (16 linguri) treptat, în ploaie.

    Separat, dizolvă într-o cănuţă 1 pacheţel de amoniu pentru prăjituri în 2-3 linguriţe de zeamă de lămâie.

    Adaugă acest amestec peste compoziţia de mai sus.

    Separat, amestecă 250 g brânză dulce cu 100 g brânză sărată şi grişul preparat în prealabil.

    Grişul se prepară astfel: pune la fiert o cană de 100 ml de apă. Când începe să fiarbă, adaugă cele 2 linguriţe de griş. Lasă pe foc până devine ca o coleaşă.

    Răceşte foarte bine această compoziţie şi adaugă peste compoziţia de brânză dulce şi sărată.

    La rândul ei, compoziţia de brânză şi griş se toarnă peste compoziţia noastră de ouă şi făină. Se amestecă până se omogenizează.

    Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă întinsă şi toarnă aluatul. Presară peste stafide şi dă la cuptor. (poţi opta ca jumătate din cantitatea de stafide să o încorporezi în amestec, înainte şi jumătate să o presari acum, la final).

    Oricum, ar fi bine să înmoi stafidele în esenţă de rom, dar să nu uiţi să le storci bine înainte de le adăuga în compoziţie.

    Dă la cuptor şi lasă aproximativ 30 de minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro