Prăjitură cu cacao şi nucă

14.01.2017 2 comentarii

Simplă, dar atât de gustoasă, încearcă această reţetă de prăjitură cu cacao şi nucă! Bonusul: poţi să îi adaugi orice toping vrei pentru a o personaliza!

  1. Ingrediente

    6 ouă
    10 linguri de ulei
    1 vârf cuţit de sare
    1 cană de zahăr (200-250 g)
    2 pliculeţe de zahăr vanilat
    3 linguri de apă rece
    8 linguri făină
    4 linguri cacao
    3-4 linguri nucă măcinată
    Esenţă de rom
    Un pic de coajă de lămâie rasă

    Mod de preparare

    Ia 6 ouă, spală-le şi separă în două boluri diferite albuşurile de gălbenuşuri.

    Freacă gălbenuşurile cu 10 linguri de ulei, ca la maioneză, adăugându-le treptat.

    Când este gata, dăm deoparte şi ne ocupăm de albuşuri.

    Acestea se bat spumă cu 1 cană de zahăr, adăugat puţin câte puţin. Nu uita să adaugi aici cele 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi, tot treptat, cele 3 linguri de apă rece care vor ajuta la topirea zahărului. În plus, apa rece are rolul de a face blatul mai pufos.

    Când sunt gata ambele, adaugă compoziţia de gălbenuşuri peste cea de albuşuri (aşadar, vasul în care batem albuşurile trebuie să fie ceva mai mare).

    Apoi, adaugă în ploaie, treptat, 8 linguri de făină, 4 linguri de cacao şi 3-4 linguri de nucă măcinată, în funcţie de consistenţa de la final.
    Ca mirodenii, foloseşte puţină esenţă de rom şi coajă de lămâie rasă.

    Amestecă uşor şi adaugă compoziţia finală într-o tavă rotundă, tapetată în prealabil cu hârtie de copt sau unsă cu ulei/unt.

    Dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Înainte de a închide focul, încearcă cu o scobitoare.

    Când e gata, scoate din cuptor, lasă să se răcească şi taie în formă de tort.

    Poţi servi ca atare sau cu diverse topinguri din fructe sau ciocolată.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • , La modul de preparare, există o greșeală ce trebuie corectată. Și anume: ''Freacă albuşurile cu 10 linguri de ulei, ca la maioneză, adăugându-le treptat,,! Nu albușurile trebuiesc frecate cu ulei, ci, Gălbenușurile! La maioneză se freacă gălbenușurile cu ulei, nu albuşurile.

    15.01.2017
  • multumim pentru sesizare, am corectat! :)

    16.01.2017
Autor: ebucataria.ro