Prăjitură cu lămâie şi mac

Preparată în special de sărbători, nu avem niciun motiv pentru a nu savura oricând un desert atât de aromat! Încerci şi tu reţeta de prăjitură cu lămâie şi mac?
-
Ingrediente
1 ½ căni de făină
2 linguriţe praf de copt
1 praf sare
¾ cană zahăr
coaja de la 1 lămâie şi de la 1 portocală
½ cană iaurt slab
¼ cană lapte de cocos
¼ cană ulei
3 albuşuri
1 ou
1 lingură seminţe de mac
Pentru glazura de lămâie:
1 - 1 ½ cană zahăr farin
sucul de la 1 lămâie
2 linguri lapte de cocos
1 praf de sare
½ linguriţă extract de vanilie
Mod de preparare
Amestecă într-un bol făina, praful de copt şi sarea.
Într-un alt vas, adaugă zahărul, coaja de lămâie şi portocală, iaurtul, laptele, uleiul, oul, albuşurile şi seminţele de mac. Amestecă bine până când compoziţia se omogenizează.
Peste aceasta, adaugă şi amestecul din făină, sare şi praf de copt. Mixează din nou.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină două forme de chec.
Toarnă în ele compoziţia şi dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Scoate şi lasă să se răcească înainte de a turna deasupra glazura.
Apoi, pregăteşte glazura de lămâie şi vanilie: amestecă zahărul farin cu sucul de lămâie, esenţa de vanilie, sarea şi laptele.
Când s-a omogenizat, toarnă deasupra prăjiturii.
