Prăjitură cu morcov
Nu foarte populară la noi, reţeta de prăjitură cu morcov este fără doar şi poate o alegere inspirată! Pentru un plus de savoare, adaugă-i şi o glazură cremoasă!
-
Ingrediente
Pentru blat:
1 cană ulei
½ cană zahăr tos
3 ouă
1 linguriţă scorţişoară
2 căni făină
1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
zeamă de lămâie
½ linguriţă sare
1 cană nuci tăiate mărunt şi coapte în prealabil
5 morcovi raşi
Pentru glazura de vanilie:
400 g unt moale, cuburi
400 g zahăr farin
3 linguri lapte
1 păstaie de vanilie
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un vas mai mare, amestecă uleiul, zahărul şi ouăle. Amestecă cu telul sau mixerul până se omogenizează.
Încorporează apoi scorţişoara, făina şi sarea.
Stinge pliculeţul de amoniu pentru prăjituri în sucul de la o jumătate de lămâie şi adaugă acest amestec în compoziţia de mai sus.
Mai amestecă un pic şi adaugă nucile tăiate mărunt, coapte în prealabil şi morcovul ras.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă rotundă, de preferat, adaugă aluatul aici şi dă la cuptor până se rumeneşte frumos şi trece testul băţului de chibrit, aproximativ 45 de minute.
Apoi, prepară glazura astfel.
Amestecă untul cu mixerul până devine cremos, aproximativ 10 minute.
Adaugă restul ingredientelor şi mai mixează alte 5 minute.
Când prăjitura este rece poţi adăuga glazura peste.