Prăjitură cu prune

07.05.2016 0 comentarii

Felii de prune savuroase, pandişpan pufos şi o aromă inconfundabilă! Da, e vorba despre delicioasa prăjitură cu prune, un desert simplu şi de sezon!

  1. Ingrediente

    200 g prune
    2 iaurturi mici
    5 ouă
    300 g zahăr pudră
    500 g făină
    100 ml ulei
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    1 pliculeţ praf de copt
    coaja de la 1 lămâie
    1 vârf de cuţit sare

    Mod de preparare

    Separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie omogenă. Peste, adaugă iaurtul, uleiul pus treptat, făina în ploaie (în care am pus şi pliculeţul de praf de copt).

    Separat, bate albuşurile cu puţină sare până se fac spumă. Adaugă peste compoziţia de mai sus.

    Mixează de câteva ori.

    Tapetează cu făină o tavă rotundă şi pune hârtie de copt. Toarnă aluatul.

    Taie prunele pe jumătate, scoate-le sâmburii, după care feliază-le.

    Aşază bucăţile de prune deasupra aluatului.

    Coace prăjitura la foc potrivit, 40-50 de minute.

    Scoate şi presară peste zahăr farin.

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro