Prăjitură cu prune
Felii de prune savuroase, pandişpan pufos şi o aromă inconfundabilă! Da, e vorba despre delicioasa prăjitură cu prune, un desert simplu şi de sezon!
-
Ingrediente
200 g prune
2 iaurturi mici
5 ouă
300 g zahăr pudră
500 g făină
100 ml ulei
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 pliculeţ praf de copt
coaja de la 1 lămâie
1 vârf de cuţit sare
Mod de preparare
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie omogenă. Peste, adaugă iaurtul, uleiul pus treptat, făina în ploaie (în care am pus şi pliculeţul de praf de copt).
Separat, bate albuşurile cu puţină sare până se fac spumă. Adaugă peste compoziţia de mai sus.
Mixează de câteva ori.
Tapetează cu făină o tavă rotundă şi pune hârtie de copt. Toarnă aluatul.
Taie prunele pe jumătate, scoate-le sâmburii, după care feliază-le.
Aşază bucăţile de prune deasupra aluatului.
Coace prăjitura la foc potrivit, 40-50 de minute.
Scoate şi presară peste zahăr farin.