Prăjitură de ciocolată

Cine nu visează la o prăjitură de ciocolată simplă şi delicioasă? Ei bine, reţeta asta ar putea să se încadreze standardelor tale! Bonus: nu conţine gluten!
-
Ingrediente:
½ cană făină de migdale
½ cană cacao sau pudră de carob
2 linguri făină de cocos
½ cană miere
1 vârf de cuţit sare
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă vanilie
¼ cană lapte de cocos
3 ouă
ulei de cocos pentru uns tava
Mod de preparare
Separă albuşurile de gălbenuşuri.
Pune albuşurile într-un bol separat, iar gălbenuşurile amestecă-le într-un mixer sau robot de bucătărie, alături de toate ingredientele (evident, cu excepţia albuşurilor).
Cu un tel, bate albuşurile până devin spumă.
Apoi, încorporează treptat spuma de albuşuri în compoziţia mixată.
Unge cu ulei de cocos o tavă întinsă, adaugă aluatul complet şi dă la cuptor vreme de 15 minute sau până când e gata (verifică cu un băţ de chibrit).
La final, poţi să presari deasupra cacao sau/şi fulgi de migdale sau nuci mărunţite.
