Prăjitura Garibaldi

15.08.2018 6 comentarii

Prăjitura asta era în copilărie una dintre preferatele mele - și o tot băteam la cap pe mama să-mi facă. Se vede treaba că anumite gusturi nu se schimbă niciodată, pentru că încă îmi place foarte tare, doar că acum mă bat eu pe mine însumi la cap s-o fac. E drept, la asta contribuie și faptul că-i foarte ușor de făcut.

  1. Ingrediente

    • 150 g unt
    • 400 g făină
    • 6 ouă
    • 4 linguri de smântână
    • 350 g zahăr
    • 300 g nuci măcinate (dar eu am folosit alune de pădure și a fost chiar și mai bună)
    • 100 g gem de caise
    • 1 vârf de linguriță de bicarbonat de amoniu

    Rețetă

    Am topit untul, l-am lăsat să se răcească și l-am pus peste făină.

    Prajitura Garibaldi - untul se topeste si se amesteca cu faina

    După ce am amestecat puțin, am pus 100 g de zahăr, 1 ou întreg, smântâna și amoniacul (stins cu puțin otet înainte). Le-am amestecat și am frământat aluatul vreo 5 minute, poate mai bine.

    Prajitura Garibaldi - se adauga ou, smantana, zahar, amoniac

    L-am lăsat un pic deoparte.

    Prajitura Garibaldi - se framanta aluatul

    Am bătut 5 albușuri spumă tare, cu restul de 250 g de zahăr. Apoi am amestecat spuma cu cele 5 gălbenușuri și cu alunele măcinate.

    Prajitura Garibaldi - albusurile se bat spuma cu zahar, se adauga galbenusurile si alunele macinate

    Într-o tavă am pus o coală de hârtie de copt, peste care am întins aluatul. Eu l-am întins cu mâna (se vede, nu ? ). Peste el am pus un strat foarte subțire de gem de caise.

    Prajitura Garibaldi - aluatul se intinde si se unge cu gem de caise

    Am turnat deasupra amestecul de ouă cu zahăr și alune.

    Prajitura Garibaldi - peste aluat se toarna amestecul de oua, zahar si alune

    Am dat tava la cuptorul bine încins dinainte, la foc mediu. Am ținut-o vreo 20 de minute (dar asta depinde de la cuptor la cuptor) până s-a copt aluatul și s-a întărit spuma.

    Prajitura Garibaldi - se coace la cuptor 20 de minute

    Copiilor de la Trender le-a plăcut foarte tare, din ce zic ei. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • justgen

    intrebare: ai amestecat prima data aluatul cu mixerul si apoi cu mana??? mi-e frica de aluaturi - niciodata nu mi-au iesit :(

    27.01.2011
  • andrei crivat

    @Justgen la aluat n-am folosit deloc mixerul. L-am amestecat cu mana.

    27.01.2011
  • Alex Dragan

    Am facut cu nuca, gemuri de prune si macese. A iesit foarte bun, doar ca data viitoare o sa pun mai putin zahar. Merci pentru reteta!

    05.02.2011
  • Claudiu Jeler

    ..mie nu mi s-a copt blatul. Ce-am gre?it????

    08.02.2011
  • andrei crivat

    Claudiu, n-am idee. Ai incins bine cuptorul inainte ? Si e important sa-l tii la foc mediu, nu mare.

    08.02.2011
  • Claudiu Jeler

    ...da, am

    11.02.2011
Autor: Andrei Crivăț