Promoția Nutriday - bucătăria dobrogeană
-
Bucătăria dobrogeană e puternic influențată, pe de-o parte, de clima și fauna zonei. Într-o zonă cu dealuri, cu munți, cu câmpie dar și cu acces la râuri și la mare, sunt foarte obișnuite bucatele pe bază de pește, de vânat sau de oaie. Pe de altă parte, însă, de-a lungul istoriei a fost influențată și de bucătăriile popoarelor care au trecut prin zonă, în special de bucătăria turcească și de cea grecească. Acesta fiind și motivul principal pentru care Dobrogea este ținutul baclavalelor, ciulamalelor și a altor bunătățuri de sorginte orientală.
Baza mâncărurile dobrogrene conține multe lactate, în special iaurt sau lapte bătut, dar și brânzeturi.
Bucătăria dobrogeană este cunoscută pentru borșuri de pește și ciorbe de burtă, pentru preparate din pește (saramurile sunt la loc de cinste), preparate din oaie, musacale dar și pentru baclavale, sarailii și populara plăcintă dobrogeană cu carne sau cu brânză.
Participând la promoția națională Nutriday "Regiuni, concurați și câștigați" puteți câștiga premii zilnice, săptămânale și marele premiu - un tur culinar prin țară, cu toată familia, la bordul unui superb Citroen Grand C4 Picasso. Detalii găsiți aici.
Pentru a participa la promoție, trebuie să intrați pe pagina de facebook Ebucataria și să răspundeți la sondajele referitoare la mâncăruri postate acolo. Săptămânal puteți câștiga un aparat foto BenQ C 1450 oferit de Nutriday

cea mai tare bucataria dobrogeana cu fel si fel de retete turcesti macheonesti,romanesti.....