Pui chinezesc cu legume

21.08.2008 18 comentarii
  1. Bucătar: Schumitza

    Aceasta ar fi o variantă proprie și personală a puiului chinezesc cu legume, putând fi făcut în multiple combinații, în funcție de ce aveți în frigider sau ce preferați. In cazul acestei rețete aveți nevoie de:

    • 1 piept de pui dezosat de mărime medie (pentru două persoane am folosit doar jumătate de piept)
    • 2-3 morcovi medii
    • 2 ardei preferabil roșii (eu am avut doar verzi în frigider așa că am pus verzi)
    • 1 borcan/conservă de ciuperci felii
    • 1 ceapă medie
    • sos de soia
    • ulei, sare, piper, usturoi,chilli

    Pregătirea ingredientelor Prima și prima dată se taie puiul cubulețe, se pune într-un recipient în care se adaugă 2-3 linguri de sos de soia, sare și piper, după care se amestecă și se lasă în jur de 15-20 de minute pentru ca puiul să capete aromă de soia. În timp ce stă puiul se pot pregăti legumele. Ceapa, morcovii și ardeiul se taie julien (eu le-am dat prin răzătoarea Börner, au ieșit de aceeași dimensiune) iar ciupercile se scurg de zeamă și dacă este nevoie se taie în bucăți mai mici, dupa preferințe (eu le-am lăsat cum au venit din borcan, din lipsă de timp). (click pe poze pentru mărire)


      Gătirea mâncării Într-o tigaie teflonată sau wok, dacă aveți, se pune la încins puțin ulei, dupa care se pun la călit morcovii și ceapa. După ce acestea au lăsat puțină apă se pun ardeii și ciupercile. Dupa încă vreo 5 minute, când morcovii sunt cam pe jumătate gata, se adaugă puiul. Vrem ca și legumele si puiul să fie gata deodată și ca morcovii să fie încă crocanți. Eu am mai adăugat puțin sos de soia și în tigaie, care împreună cu apa lăsată de legume a format un sos. Se sărează și se piperează după gust, și aproape de final se adaugă cam doi căței de usturoi, astfel încât aceștia să nu se ardă, și chilli-ul.

     


    Eu în loc de chilli am folosit pastă de ardei, care e cel puțin la fel de iute, dacă nu mai iute. Gustați de condimente și dacă puiul este gata se poate lua de pe foc.

     


    Lângă pui și legume eu am fiert puțin orez cu bobul lung, dar se pot folosi și paste de orez sau se pot mânca simple, ca atare La sfârșit arată așa:


    Dacă doriți, pe lângă legumele menționate se mai poate adăuga țelină, bambus și chiar ananas pentru cei amatori de așa ceva, cu mențiunea că ananasul îl face destul de dulce. Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Mihai

    Ce s-ar putea folosi in locul sosului de soia?

    21.08.2008
  • schumitza

    @mihai. in primul rand nu trebuie sa folosesti neaparat sos de soia daca nu ai sau nu iti place gustul. Puiul poti sa il condimentezi simplu cu sare si piper iar la gatit poti sa adaugi o lingura de pasta de tomate, sau o rosie decojita si taiata pentru a face sosul. daca totusi vrei sa folosesti ceva, iti recomand o marinata pentru pui, dar care va schimba aromele, din chinezesti in mediteraneene. Poti folosi o lingura de ulei de masline sau si de floarea soarelui merge, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper si niste verdeturi, fie proaspete, fie condimente din acelea la pungi, cum ar fi patrunjel, putin busuioc, poti oregano sau orice alta combinatie iti doresti. iar la gatit poti sa adaugi la fel niste rosii decojite, pasta de tomate sau suc de tomate, dupa preferinte. sper ca te-am ajutat :)

    21.08.2008
  • Mihai

    Mersi schumitza pentru raspuns.

    21.08.2008
  • Mihai

    Schumitza a iesit foarte bun. Mersi pentru reteta!

    22.08.2008
  • noryshor

    Foarte gustoasa mancare!! Multumim pentru reteta. :) http://zambitivarog.blogspot.com/2008/08/ebucatariaro.html - aici am pus o poza cu ce a iesit. :)

    22.08.2008
  • schumitza

    sa va fie de bine amandurora si tututor celor cu care ati mancat. :D mutumesc de aprecieri, o sa mai inventez retete, daca e asa :D

    22.08.2008
  • FunInTheSun

    arata bine :) poate o conving pe mama sa`mi faca intr`o zi , daca nu ... comenzi on`line primesti ? :)

    26.08.2008
  • Ia Votati Voi Aici | Marius Tudor's Blog

    [...] Pui chinezesc cu legume [...]

    26.08.2008
  • sori

    Super tare....gustoooooosss....

    26.08.2008
  • meea

    yammy..yammy bunnn

    26.08.2008
  • Gremlin

    arata bine. o sa il incerc! revin cu pareri :D

    26.08.2008
  • Ala care este

    Excelenta reteta precum si sfaturile pentru variatiuni. Am incercat cu soia deocamdata si a iesit o minunatie de mancare. Urmeaza sa incercam si cu diferente :D

    26.08.2008
  • White Wolf

    Deja imi lasa gura apa. Azi stiu ce imi fac de mincare!

    26.08.2008
  • Geza

    De unde pot cumpara bambus? Sa combin reteta ta, cu bambus si ciuperci :)

    26.08.2008
  • schumitza

    bambus gasesti prin supermarketuri la raioanele cu produse straine, de obicei marcate prin steaguri sau ceva de genu. eu am vazut sigur la metro, se vinde la borcan, sau la conserva cred

    26.08.2008
  • _MC-

    Votez dupa ce mananc :P

    27.08.2008
  • Geza

    multumesc schumitza. am sa dau o fuga pana la metro sa verific. ceva sos pentru bambus cu pui si ciuperci stie cineva?

    03.09.2008
  • C

    [...] Pui chinezesc cu legume (buc?tar: Schumitza) - [...]

    22.11.2008
Autor: ebucataria.ro