Pui cu bacon și sos chimichurry

Am auzit accidental de sosul chimichurry - un sos de origine argentiniană, care poate fi folosit și ca marinadă. Se spune că denumirea lui vine de la un importator englez de carne, pe care-l chema Jimmy Curry, care ar fi gătit prima oară acest sos, iar argentinienii i-au alterat numele, adaptându-l la pronunția lor. Oricum ar fi, chimichurry e un sos verde acrișor (deși există și o variantă roșie, cu tomate) foarte potrivit la pui și la pește.
-
Am auzit accidental de sosul chimichurry - un sos de origine argentiniană, care poate fi folosit și ca marinadă. Se spune că denumirea lui vine de la un importator englez de carne, pe care-l chema Jimmy Curry, care ar fi gătit prima oară acest sos, iar argentinienii i-au alterat numele, adaptându-l la pronunția lor. Oricum ar fi, chimichurry e un sos foarte potrivit la pui și la pește.
O rețetă pentru Unica
Ingrediente pentru pui cu bacon
- 2 felii de piept de pui
- 2 felii de bacon
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- 50 ml de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de curry
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
Ingrediente pentru sosul chimichurry
- 2 linguri de pătrunjel verde, tocat
- 1 jumătate de ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de oregano (poate fi și uscat)
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- sare, piper
Rețetă
Mai întâi am făcut o marinadă - am amestecat uleiul de măsline cu zeama de lămâie și am pus apoi curry-ul și fulgii de ardei iute.
Le-am amestecat bine, apoi am pus feliile de pui
Am pus puiul la frigider pentru o oră. Între timp, m-am apucat de sosul chimichurry. Am tocat pătrunjelul, am tăiat grosier ceapa, am curățat usturoiul.
Am adăugat uleiul de măsline, oregano, fulgii de ardei iute și oregano și am băgat totul în blender. La urmă am adăugat un pic de sare și niște piper.
Am dat și sosul chimichurry la frigider. După o vreme, am scos feliile de pui din marinadă și le-am înfășurat în feliile de bacon.
N-am prins baconul cu nimic. Pur și simplu, când am pus puiul pe grătar am avut grijă ca partea pe care se îmbină capetele feliei de bacon să fie în jos.
După 2-3 minute le-am întors. Așa, de moft, am presărat câteva așchii de mozzarella peste ele.
Când au fost gata, le-am scos și peste ele am pus un pic de sos chimichurry.
Poftă bună :)
