Pui cu lămâie şi cartofi copţi
Pentru ocazii speciale, dar nu numai, următorul preparat poate fi varianta ideală! Tu cu ce ai alege să asociezi acest delicios pui cu lămâie şi cartofi copţi?
-
Ingrediente
10 cartofi
ulei de măsline
sare, piper
rozmarin
5-6 copane de pui
felii de lămâie
stafide
Mod de preparare
Spală 10 cartofi, şterge-i şi dă-i la cuptor, într-o tavă întinsă, unsă cu ulei.
După aproximativ 25 de minute, scoate-i, curăţă-i de coajă, stropeşte-i cu ulei de măsline.
Pune la fiert apa cu copanele de pui, astfel încât apa să le acopere un pic.
Lasă-le până sunt fierte, după care dă de pe foc şi scurge apa.
Într-o altă tavă întinsă, unsă cu ulei, adaugă cartofii, copanele de pui, stropim totul cu ulei de măsline, sare, piper, rozmarin. Pune peste şi bucăţi de lămâie şi presară stafide.
Se mai bagă la cuptor maxim 20 de minute, până când atât cartofii, cât şi copanele, capătă o crustă rumenie.