Pui cu mămăligă la grătar

15.03.2011 1 comentarii
  1. Asta nu e o "rețetă".  E o încropeală din niște resturi. Mai exact, mai ave niște pui și niște mămăligă de la puiul Piccata, și-am zis că-i păcat să nu le folosesc. Și pentru că eram cumva în criză de timp, le-am folosit în cel mai rapid mod cu putință. Practic, dacă scădem timpul de marinare, durează cam 6 minute - și avem o încropeală tare gustoasă :)

    Ingrediente

    • 2-3 felii de piept de pui
    • 4 linguri de ulei extravirgin
    • 2 linguri de sos de soia
    • 1 lingură de sos dulce-iute de ardei (sweet chilli sauce)
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 1 lingură de garam masala
    • (opțional) 1 lingură de cașcaval ras
    • 1-2 felii de mămăligă rece

    Rețetă

    Am pus feliile de pui într-un castron. Peste ele, am turnat uleiul de măsline, sosul de soia, sosul dulce-iute de ardei. Apoi am ras ghimbirul pe răzătoarea mică și am pus garam masala.

    Pui cu mamaliga la gratar - puiul se marineaza in ulei de masline, sos de soia, sos dulce iute de ardei, garam masala si ghimbir

    Am acoperit castronul cu folie alimentară și l-am dat la frigider pentru o oră. Când a trecut timpul, Am încins tigaia grill și am pus feliile de mămăligă care mi-au rămas de la puiul Piccata - deci erau vechi de-o zi, de aia nu arată strălucitor. Dar era păcat să le arunc, nu ? Lângă ele am pus feliile de pui scoase din marinadă.

    Pui cu mamaliga la gratar - puiul marinat si mamaliga se pun pe gratar

    Am ținut puiul cam 3 minute pe-o parte, apoi l-am întors. Peste fiecare felie am pus cașcaval ras și le-am mai lăsat 3 minute. Între timp s-a făcut și mămăliga

    Pui cu mamaliga la gratar - peste pui se presara cascaval ras

    Apoi, pe farfurie, peste pui am presărat puțină boia iute.

    Pui cu mamaliga la gratar - peste pui se presara boia iute

    Și asta a fost tot. Cum spuneam, fără marinare a durat cam 6 minute și a fost foarte gustos și aromat. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • dragosmone

    daca faceai cate un buzunar la mamaliga si bagai niste branza...

    15.03.2011
Autor: Andrei Crivăț