Pui cu mămăligă la grătar

-
Asta nu e o "rețetă". E o încropeală din niște resturi. Mai exact, mai ave niște pui și niște mămăligă de la puiul Piccata, și-am zis că-i păcat să nu le folosesc. Și pentru că eram cumva în criză de timp, le-am folosit în cel mai rapid mod cu putință. Practic, dacă scădem timpul de marinare, durează cam 6 minute - și avem o încropeală tare gustoasă :)
Ingrediente
- 2-3 felii de piept de pui
- 4 linguri de ulei extravirgin
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de sos dulce-iute de ardei (sweet chilli sauce)
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 lingură de garam masala
- (opțional) 1 lingură de cașcaval ras
- 1-2 felii de mămăligă rece
Rețetă
Am pus feliile de pui într-un castron. Peste ele, am turnat uleiul de măsline, sosul de soia, sosul dulce-iute de ardei. Apoi am ras ghimbirul pe răzătoarea mică și am pus garam masala.
Am acoperit castronul cu folie alimentară și l-am dat la frigider pentru o oră. Când a trecut timpul, Am încins tigaia grill și am pus feliile de mămăligă care mi-au rămas de la puiul Piccata - deci erau vechi de-o zi, de aia nu arată strălucitor. Dar era păcat să le arunc, nu ? Lângă ele am pus feliile de pui scoase din marinadă.
Am ținut puiul cam 3 minute pe-o parte, apoi l-am întors. Peste fiecare felie am pus cașcaval ras și le-am mai lăsat 3 minute. Între timp s-a făcut și mămăliga
Apoi, pe farfurie, peste pui am presărat puțină boia iute.
Și asta a fost tot. Cum spuneam, fără marinare a durat cam 6 minute și a fost foarte gustos și aromat. Poftă bună :)

daca faceai cate un buzunar la mamaliga si bagai niste branza...