Pui cu sos de iaurt

08.04.2010 10 comentarii
  1. După zilele de Paște, cu mâncăruri grele, care tocmai au trecut, ieri am simțit nevoia să fac ceva mai ușor. Rețeta asta are 2 chestii faine - mai întâi, marinada în care ține puiul înainte de preparare, apoi sosul de iaurt, care e răcoritor și foarte gustos.

    Ingrediente

    • 200 gr piept de pui dezosat, fără piele
    • 50 ml sos de soia
    • 1 lămâie (doar zeama de la lămâie, mai exact)
    • 100 ml ulei de măsline extravirgin
    • oregano, busuioc, salvie - uscate
    • sare, piper

    Pentru sosul de iaurt

    • 500 gr iaurt de bivoliță și oaie
    • 4 căței de usturoi
    • 2 castraveți
    • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
    • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
    • 1 linguriță de boia dulce

    Am spălat pieptul de pui, l-am zvântat, l-am curățat și l-am tăiat felii. Apoi l-am bătut ușor, acoperit cu folie de plastic, ca să nu se rupă carnea.

    Am amestecat într-un castron soia, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Am pus oregano, busuioc și salvie, sare și piper, am pus bucățile de pui, le-am amestecat bine. Apoi am acoperit cu folie de plastic și le-am dat la frigider cam o oră.

    Între timp am făcut sosul de iaurt. Un fel de tzatziki, dar fără mentă și fără oțet. Am scurs iaurtul de zer, l-am pus într-un castron. Am pus o lingură de ulei de floarea soareului si l-am bătut cu telul câteva minute. Peste el am pus cățeii de usturoi zdrobiți și castraveți curățați de coajă, dați pe răzătoarea mică.

    La urmă am pus câteva picături de ulei de măsline și câteva fire de boia dulce.  După care l-am acoperit și l-am dat la frigider.

    Când i-a venit vremea, am scos puiul din castron și l-am pus pe grătarul uns înainte cu puțin ulei.

    După vreo 5 minute, l-am întors.

    Când s-a făcut, l-am scos pe farfurie și am turnat peste el două linguri de sos rece.

    Cam asta a fost. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • sys

    si daca nu am iaurt din animalele alea, e bai mare? ca n -am de unde , dar reteta imi cam face cu ochiul

    08.04.2010
  • Tocilara

    delicios...

    08.04.2010
  • eBucataria

    nu e asa mare bai, e doar un pic mai gustos :) dar merge orice iaurt.

    08.04.2010
  • marius

    @sys au cei de la Napolact, parca

    08.04.2010
  • Catalina Manaila

    Am facut aceasta reteta. Nu am gasit iaurt de capra sau bivolita, nu am avut nici salvie, dar a iesit EXCELENT ! Demult nu am mai mancat ceva atat de delicios. Multumesc ! :)

    11.04.2010
  • Ioana

    Abia astept sa o incerc, insa voi folosi curcan, ca mi-e dor:)

    16.04.2010
  • Dragos

    minunata reteta! marinada asa fragezeste puiul... aici rezultatul: http://tweetphoto.com/36822792

    04.08.2010
  • bobo

    Mai spala si tu tigaia.

    08.02.2011
  • andra

    ce dobitoc bobo,unde vezi tu tigaia muradara? e uleiul cu care a fost unsa pt pui si e normal sa arate asa dupa ce s-a prajit puiul acolo. bine ca esti tu vrenic,vai de capul tau

    21.11.2011
  • diana

    e foarte bun

    28.02.2012
Autor: Andrei Crivăț