Pui cu sos de portocale
Puiul ăsta cu sos de portocale se întâlnește prin meniurile mai multor restaurante. E și ușor, și gustos. Și dulce, și iute, și picant - chiar și un pic sărat. Pe scurt, e o mâncare simplă capabilă să bucure multe papile gustative.
-
Puiul ăsta cu sos de portocale se întâlnește prin meniurile mai multor restaurante. E și ușor, și gustos. Și dulce, și iute, și picant - chiar și un pic sărat. Pe scurt, e o mâncare simplă capabilă să bucure multe papile gustative.
Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat, fără piele
- 3-4 linguri de făină
- 2 linguri + 1 linguriță de amidon de porumb
- 1 ou
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- coaja de la o portocală și sucul de la 2 portocale
- 2 cepe verzi
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri de sos de soia
- 4 linguri de oțet alb
- 2 lingurițe de zahăr
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute (sau un ardei iute roșu, uscat și tocat)
- sare, piper, ulei pentru prăjit
Rețetă
Am tăiat pieptul de pui cubulețe
L-am amestecat apoi cu un ou, sare, piper, făină și 2 linguri de amidon
Am amestecat bine, cu mâna, după care - într-un alt vas - am amestecat coaja de portocală cu sucul de portocale, cu sosul de soia, cu 3 linguri de oțet și cu 2 lingurițe de zahăr
Apoi, separat, am amestecat usturoiul, ceapa și ghimbirul (tocate mărunt) cu o lingură de oțet și cu fulgii de ardei iute.
După care am trecut la preparare - în cratița mea ideală am pus ulei cam de două degete, l-am încins bine de tot, apoi am pus puiul la prăjit
L-am lăsat vreo 8 minute, până s-a rumenit și s-a pătruns, după care l-am scos într-un vas unde l-am lăsat să se scurgă de ulei.
Am încins wok-ul bine, apoi am pus o linguriță de ulei și am călit amestecul de ceapă, ghimbir și usturoi.
După vreo 2 minute, am adăugat sosul de soia cu portocale.
Am amestecat bine și am pus o linguriță de amidon dizolvată într-un sfert de cană de apă. L-am lăsat 3-4 minute să se îngroașe (amestecând într-una), după care am pus înapoi bucățile de pui
Iar după încă vreo 2 minute, a fost totul gata.
Poftă bună :)
Eu mai fac ciocanele lasate peste noapte intr-un bait pe baza de suc de mandarine. Le arunc intr-o punga la cuptor si ies foarte fragede si foaret bune la gust.
D-le Adrian Basalic , la bai?ul despre care vorbea?i pune?i ?i o lingur? de miere de albine.Va deveni cu totul special. Petrina