Pui cu sos de portocale

26.12.2017 2 comentarii

Puiul ăsta cu sos de portocale se întâlnește prin meniurile mai multor restaurante. E și ușor, și gustos. Și dulce, și iute, și picant - chiar și un pic sărat. Pe scurt, e o mâncare simplă capabilă să bucure multe papile gustative.

  1. Puiul ăsta cu sos de portocale se întâlnește prin meniurile mai multor restaurante. E și ușor, și gustos. Și dulce, și iute, și picant - chiar și un pic sărat. Pe scurt, e o mâncare simplă capabilă să bucure multe papile gustative.

    Ingrediente

    • 500 g piept de pui dezosat, fără piele
    • 3-4 linguri de făină
    • 2 linguri + 1 linguriță de amidon de porumb
    • 1 ou
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • coaja de la o portocală și sucul de la 2 portocale
    • 2 cepe verzi
    • 4 căței de usturoi
    • 3 linguri de sos de soia
    • 4 linguri de oțet alb
    • 2 lingurițe de zahăr
    • 1 linguriță de fulgi de ardei iute (sau un ardei iute roșu, uscat și tocat)
    • sare, piper, ulei pentru prăjit

    Rețetă

    Am tăiat pieptul de pui cubulețe

    Pui cu sos de portocale - puiul se taie cubulete

    L-am amestecat apoi cu un ou, sare, piper, făină și 2 linguri de amidon

    Pui cu sos de portocale - puiul se amesteca cu faina, amidon, ou, sare si piper

    Am amestecat bine, cu mâna, după care - într-un alt vas - am amestecat coaja de portocală cu sucul de portocale, cu sosul de soia, cu 3 linguri de oțet și cu 2 lingurițe de zahăr

    Pui cu sos de portocale - sosul de soia se amesteca cu coaja si sucul de portocale, cu otet si cu zahar

    Apoi, separat, am amestecat usturoiul, ceapa și ghimbirul (tocate mărunt) cu o lingură de oțet și cu fulgii de ardei iute.

    Pui cu sos de portocale - ceapa, usturoiul si ghimbirul se amesteca cu otet si cu ardei iute

    După care am trecut la preparare - în cratița mea ideală am pus ulei cam de două degete, l-am încins bine de tot, apoi am pus puiul la prăjit

    Pui cu sos de portocale - puiul se prajeste in ulei incins

    L-am lăsat vreo 8 minute, până s-a rumenit și s-a pătruns, după care l-am scos într-un vas unde l-am lăsat să se scurgă de ulei.

    Pui cu sos de portocale - puiul se scoate de la prajit cand se rumeneste

    Am încins wok-ul bine, apoi am pus o linguriță de ulei și am călit amestecul de ceapă, ghimbir și usturoi.

    Pui cu sos de portocale - ceapa, usturoiul si ghimbirul se calesc in wok

    După vreo 2 minute, am adăugat sosul de soia cu portocale.

    Pui cu sos de portocale - se adauga sosul de soia cu portocale

    Am amestecat bine și am pus o linguriță de amidon dizolvată într-un sfert de cană de apă. L-am lăsat 3-4 minute să se îngroașe (amestecând într-una), după care am pus înapoi bucățile de pui

    Pui cu sos de portocale - se adauga bucatile de pui prajit

    Iar după încă vreo 2 minute, a fost totul gata.

    Pui cu sos de portocale

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Adrian Basalic

    Eu mai fac ciocanele lasate peste noapte intr-un bait pe baza de suc de mandarine. Le arunc intr-o punga la cuptor si ies foarte fragede si foaret bune la gust.

    12.05.2011
  • A.Grinea

    D-le Adrian Basalic , la bai?ul despre care vorbea?i pune?i ?i o lingur? de miere de albine.Va deveni cu totul special. Petrina

    28.05.2011
Autor: Andrei Crivăț