Pui cu sos de vin

Mie îmi place pieptul de pui. În ciuda părerii aproape generale că pieptul de pui e sec și n-are gust, eu am descoperit de-a lungul anilor o mulțime de feluri în care puiul poate fi preparat astfel încât până și cei mai cârcotași gurmanzi să se lingă pe degete. Unul dintre aceste feluri e cel de mai jos.
-
Făcută sub îndrumarea lui Adi Hădean :)
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat, fără piele
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 100 gr de unt
- 1 cană de vin alb, demisec
- 1 linguriță de parmezan ras
- sare, piper boabe, busuioc
Mai întâi am curățat pieptul de pui de zgârciuri și resturi de oase. Am tăiat capetele și ce-a rămas am tăiat în felii nu prea mari, pe care le-am dat cu sare și piper și le-am pus deoparte, la rece.
Din resturile rămase de la curățat am făcut o supă. Adică am pus la fiert într-o cană de apă resturile de pui, un morcov tăiat rondele, o ceapă tăiată peștișori. Am pus și niște sare. După ce a dat în clocot de câteva ori, am scurs apa și am pus-o într-o tigaie. Am pus peste ea o cană de vin, câteva boabe de piper negru și niște busuioc uscat, măcinat. Am lăsat amestecul pe foc până a scăzut la jumătate.
În același timp, am pus feliile de pui, bătute puțin cu un ciocan (dar puțin, nu le-am făcut prea subțiri) într-o tigaie unsă cu un pic de ulei, la foc mediu.
Până s-au rumenit feliile de pui și pe--o parte și pe alta, a scăzut și zeama din tigaie. Am pus-o într-un vas și am amestecat-o cu untul rece.
Am bătut bine cu un tel, până s-a format un sos cremos și aromat. Până s-a făcut, au fost gata și bucățile de pui.
Am pus feliile de piept pe o farfurie, peste ele am pus câteva linguri de sos și câteva fire de parmezan ras.
Gata, asta a fost. Poftă bună :)

asta e de facut data viitoare cand voi face ceva din piept de pui. Arata excelent.
looks grate!
Salutare! Daca iti faci cont aici, echipa Afonique iti ofera 2 voturi, ca suntem 2 insi, fireste. :D Daca nu, sa fii sanatos/sanatoasa!Contacteaza-ma pe blog sau pe mail, daca vrei sa punem detaliile la punct.
pot sa folosesc si vin rosu ????????//
Robert, eu recomand vin alb. categoric :)