Pui cu sos dulce-acrișor

16.03.2018 1 comentarii

Tot dichisul acestei mâncări, de altfel foarte ușor de făcut, stă în sosul dulce-acrișor. Rețeta am luat-o de pe forumul culinar.ro, am modificat-o doar foarte-foarte puțin, după gusturile mele, iar sosul merge de minune și la pește.

  1. Bucătar: Andrei Crivăț

    Tot dichisul acestei mâncări, de altfel foarte ușor de făcut, stă în sosul dulce-acrișor. Rețeta am luat-o de pe forumul culinar.ro, am modificat-o doarte foarte-foarte puțin, după gusturile mele, iar sosul merge de minune și la pește.

    Ingrediente:

    • un piept de pui
    • un ardei gras, roșu
    • un ardei iute (eu am folosit verde, ca să fie mai multe culori)
    • 1 cățel de usturoi (eu am folosit 4, pentru că ardeiul nu mi s-a părut suficient de iute)
    • oțet de orez pentru sos (eu am folosit balsamic)
    • oțet balsamic pentru marinarea puiului
    • ulei de măsline
    • sare, piper
    • cimbru
    • zahăr

    Pieptul de pui l-am tăiat cubulețe, l-am amestecat cu puțin ulei de măsline, puțin oțet balsamic și o mână bună de cimbru și l-am lăsat la frigider vreo jumătate de oră

    Pentru sos, am dat la robot ardeiul roșu, ardeiul iute și usturoiul (mie imi plac tăiate mai mari, nu le-am făcut chiar pastă) și le-am pus într-o oală pe foc mediu.

    Am pus 5 linguri de oțet balsamic (în rețetă era oțet de orez), o jumătate de cană de apă și 5 linguri de zahăr (în rețetă erau menționate 8 linguri, dar mi s-a părut prea mult). Oala se lasă la foc potrivit, fără capac, mestecând în continuu, până scade și se obține un sos consistent.

    Bucățile de pui le-am pus pe tigaia-grill, și le-am lăsat până s-au pătruns și s-au rumenit bine pe toate părțile.

    La final, arată așa:

    Sosul e foarte, foarte bun - puiul a fost doar un pretext pentru a-l încerca. Merge de minune și cald, și rece, și la pui, și la pește. Să-l încercați și să-mi spuneți cum a ieșit :) Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • alexandrina

    am incercat reteta si e intradevar bun ...dar sosul este excelent.

    29.06.2010
Autor: Andrei Crivăț