Pui cu sos iute

22.11.2010 1 comentarii
  1. Iată o rețetă care întrunește toate calitățile: este rapidă, simplă, aromată și delicioasă. Trebuie însă ca cei cu papile gustative sensibile să fie atenți la dozarea sosului de ardei iute. Sfatul meu este să utilizeze cantitatea minimă de sos.

    Dificultate: ușor
    Cantitate: 2 porții
    Timp de preparare: 5 minute plus marinare
    Timp de gătit: 8 minute

    Ingrediente:

    • 250 g piept de pui dezosat, fără piele, tăiat fâșiute
    • 1/4 linguriță de boabe de piper de Sichuan
    • 2 linguri de sos de soia light
    • 2 linguri de vin de orez Shiaoxing
    • 1 linguriță de zahăr
    • ulei de arahide, pentru prăjire în baie de ulei
    • 1-3 lingurițe de sos sau pasta de ardei iute
    • 1 ceapă verde, tocată mărunt
    • orez fiert, pentru servit


    Rețetă

    Se marinează carnea într-un castron, prin amestecare cu piper de Sichuan, sos de soia, vin de orez și zahăr. Se acoperă și se lasă cel puțin 30 de minute.

    Pui cu sos picant - puiul se marineaza cu piper Sichuan, sos de soia si vin de orez

    Se încinge într-un wok, la 190 °C, o cantitate de ulei îndeajuns de mare ca să formeze un strat de 4-5 cm grosime. Se scot fâșiuțele de pui din marinadă (aceasta se păstreaza) și se prăjesc 3 minute, până se rumenesc puțin. Se scoate carnea pe o farfurie și se păstrează caldă.

    Pui cu sos picant - fasiile de pui se prajesc cateva minute in baie de ulei

    Se aruncă uleiul și se șterge wok-ul cu prosoape de hartie. Se pune pe foc, se încinge și se adaugă 1 linguriță de ulei. Se adaugă pasta de ardei iuți și ceapa verde și se gătesc la foc iute, amestecând permanent, timp de 1 minut. Se transferă carnea în wok și se amestecă 2 minute, adăugând și marinada, dacă este prea uscată.

    Pui cu sos picant - fasiile de pui se prajesc fara ulei, cu ceapa verde si pasta de ardei iute

    Se servește imediat, cu orez fiert.

    Pui cu sos picant - se serveste fierbinte cu orez fiert

    Sfaturi

    Piper de Sichuan se găsește în magazinele alimentare chinezești și în cele de delicatese.

    Vin de orez Shiaoxing se găsește în magazinele alimentare chinezești. La nevoie se poate înlocui cu un vin alb, demi-sec.

    Ulei de arahide se găsește în supermarketuri. Se poate înlocui cu ulei de floarea-soarelui.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • alexandru

    Eu dau carnea prin amidon de porumb inainte sa o prajesc. Devine mai suculenta si se obtine crusta specifica restaurantelor chienzesti

    22.11.2010
Autor: Radu Popovici