Pui cu șuncă și Parmesan

21.07.2010 1 comentarii
  1. Rețeta este foarte simplă, folosește ingrediente ușor disponibile și punctează mult la gust și aromă. Este potrivită pentru mesele la care v-ați invitat prietenii sau familia.

    Bucătărie: italiană
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 2 porții
    Timp de preparare: 7 minute
    Timp de gătit: 15 minute

    Ingrediente:

    • 2 jumătăți de piept de pui, circa 350 g în total
    • sare
    • piper negru, proaspăt măcinat
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 4-5 felii de șuncă de Parma (circa 50 g în total), tocată
    • 75 g brânză Parmesan, proaspăt rasă
    • 6 frunze proaspete de busuioc
    • 2 căței de usturoi, tocați foarte mărunt
    • 60 g brandy
    • câteva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

    Rețetă

    Se practică o despicătură, ca un buzunar, în cele două jumătăți de piept de pui. Se deschid buzunarele și se presară cu sare si piper.
    Se combină jumătate din șuncă tocată cu jumătate din cantitatea de Parmesan ras. Se îndeasă aceasta mixtură în buzunarele de pui, apoi se adaugă în fiecare câteva frunze de busuioc. Se închid buzunarele fixându-le cu câte 2-3 scobitori.

    Pui cu sunca si parmezan - in interiorul pieptului de pui se introduc sunca tocata si parmezanul ras

    Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă în tigaie piepții de pui și se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic-mediu, până ce carnea este făcută și rumenită. Se scot piepții și se lasă să se odihnească 5 minute, pe o farfurie caldă.

    Pui cu sunca si parmezan - puiul umplut se prajeste

    Între timp se adaugă în tigaie usturoiul și brandy-ul și se dă mixtura în clocot. Se sărează și se piperează și se fierbe 2-3 minute, până ce se evaporă cea mai mare parte din lichid. Se adaugă restul de șuncă tocată și se amestecă bine. Se prăjește șunca 2-3 minute.

    Pui cu sunca si parmezan - restul de sunca se caleste in brandy

    Se servesc buzunarele de pui alături de mixtura de șuncă, presărate cu restul de Parmesan ras și ornate cu frunze proaspete de busuioc.

    Pui cu sunca si parmezan - se serveste pieptul de pui alaturi de sunca tocata

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • cheez

    Foarte tare , o pun pe mama sa faca.

    23.07.2010
Autor: Radu Popovici