Pui cu șuncă și Parmesan
-
Rețeta este foarte simplă, folosește ingrediente ușor disponibile și punctează mult la gust și aromă. Este potrivită pentru mesele la care v-ați invitat prietenii sau familia.
Bucătărie: italiană
Dificultate: ușor
Cantitate: 2 porții
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gătit: 15 minute
Ingrediente:- 2 jumătăți de piept de pui, circa 350 g în total
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 4-5 felii de șuncă de Parma (circa 50 g în total), tocată
- 75 g brânză Parmesan, proaspăt rasă
- 6 frunze proaspete de busuioc
- 2 căței de usturoi, tocați foarte mărunt
- 60 g brandy
- câteva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
Rețetă
Se practică o despicătură, ca un buzunar, în cele două jumătăți de piept de pui. Se deschid buzunarele și se presară cu sare si piper.
Se combină jumătate din șuncă tocată cu jumătate din cantitatea de Parmesan ras. Se îndeasă aceasta mixtură în buzunarele de pui, apoi se adaugă în fiecare câteva frunze de busuioc. Se închid buzunarele fixându-le cu câte 2-3 scobitori.Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă în tigaie piepții de pui și se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic-mediu, până ce carnea este făcută și rumenită. Se scot piepții și se lasă să se odihnească 5 minute, pe o farfurie caldă.
Între timp se adaugă în tigaie usturoiul și brandy-ul și se dă mixtura în clocot. Se sărează și se piperează și se fierbe 2-3 minute, până ce se evaporă cea mai mare parte din lichid. Se adaugă restul de șuncă tocată și se amestecă bine. Se prăjește șunca 2-3 minute.
Se servesc buzunarele de pui alături de mixtura de șuncă, presărate cu restul de Parmesan ras și ornate cu frunze proaspete de busuioc.
Foarte tare , o pun pe mama sa faca.