Pui la sticlă

Un mod inedit de a pregăti o friptură delicioasă, optează pentru pui la sticlă ori de câte ori ai invitaţi şi vrei să îi impresionezi cu preparate spectaculoase!
-
Ingrediente
1 pui
căţei de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
mirodenii
Mod de preparare
Ia un pui, spală-l bine şi lasă-l pe un prosop de hârtie pentru a se usca.
Împănează-l apoi cu căţei de usturoi (crestează ici, colo şi adaugă căţeii de usturoi).
Unge-l în exterior şi interior cu ulei de măsline, sare, piper şi ce mirodenii preferi la friptura de pui.
Ia o sticlă de o jumătate de litru, umple-o cu apă rece şi bagă puiul pe gura sticlei, astfel încât sticla să fie în interioul puiului.
Bagă în cuptorul neîncins (pentru că, altfel, sticla se va sparge) şi lasă-l aproximativ 1 oră sau până când e frumos rumenit.
Scoate-l din cuptor şi mai lasă-l pe sticlă până se mai răceşte.
