Pui Satay

23.04.2010 5 comentarii
  1. De multă vreme mi-e poftă de rețeta asta. Cu mult timp în urmă, am văzut-o la Cristian Boerean. N-a fost timp sau n-am avut spor s-o încerc. Până aseară, când am avut musafiri de seamă, Teo și soțul ei. Și am zis că e un bun moment s-o încerc. N-am respectat rețeta inițială întocmai, dar a fost suficient de bun cât să am curaj să v-o arăt :)

    Ingrediente

    • 1 kg piept de pui dezosat, fără piele.
    • 750 ml iaurt de bivoliță și oaie
    • 6 căței de usturoi
    • 1 lingură de boabe de coriandru
    • 1 lingură de chimen
    • 2 linguri de alune (eu am folosit caju)
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 1 linguriță de curry
    • 1 ceapă
    • 1 linguriță boia iute
    • 1 linguriță boia dulce
    • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 1 limetă (zeama de la ea, mai exact)
    • 1 legătură de pătrunjel
    • sare, piper

    Mai întâi, am tăiat puiul cubulețe (l-a tăiat Teo, ca să fim corecți până la capăt)

    Pui Satay - puiul se taie cubulete

    Apoi, într-un castron am amestecat, după cum urmează: coriandrul și chimenul măcinate bine, curry, alunele măcinate, boiaua (dulce și iute), 3 căței de usturoi zdrobiți, ghimbirul dat pe răzătoare și ceapa tocată.

    Pui Satay - condimentele se amesteca

    Peste ele am pus 1 lingură de ulei de măsline și zeama de la limetă. Le-am amestecat bine, până s-au uniformizat.

    Pui Satay - condimentele se amesteca cu ulei de masline si zeama de lime

    Apoi am pus bucățile de pui și am amestecat bine de tot, cu mâna.

    Pui Satay - puiul se amesteca cu condimentele

    Am acoperit totul cu folie de plastic și le-am dat la frigider pentru 2 ore. Între timp, am amestecat iaurtul că ceilalți 3 căței de usturoi zdorbiți, cu pătrunjelul tocat mărunt și cu restul de alune măcinate. Am pus și 1 lingură de ulei de măsline și niște sare și piper.

    Pui Satay - iaurtul se amesteca cu condimentele

    Am amestecat bine și am dat la frigider, acoperit cu folie de plastic. Când a venit vremea, într-o tigaie adâncă am pus o lingură de ulei și am aruncat bucățile de pui.

    Pui Satay - puiul marinat se caleste in tigaie

    Le-am lăsat cam 30 de minute la foc mic, amestecând des, până puiul s-a pătruns și s-a rumenit.

    Pui Satay - puiul se lasa pana se rumeneste

    La urmă, am pus pe farfurie bucăți de pui și sos de iaurt cu alune. A fost bun, să ne fie de bine :)

    Pui Satay - puiul se serveste cu sos de iaurt

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Teo

    foarte bun puiul, foarte bun sosul, foarte buna gazda :) astept sa vad cum sta treaba cu hummus-ul ala excelent

    23.04.2010
  • delice

    Doamne, cum a fost reteta asta! Nu ma puteam opri din mancat. Foarte bun! E in top 3 retete cu pui facute vreodata!

    25.04.2010
  • eBucataria

    da, e o mancare gustoasa. ma bucur mult ca ti-a placut :)

    25.04.2010
  • puiutu

    cand faci humus...sa nu uiti de mine :) ca-s super curioasa :)

    26.04.2010
  • Codrin Serghei

    Excelent...Mii de multumiri...cam grea a fost asteptarea de 2 ore la frigider...:)):))..dar a meritat fiecare secunda.

    27.04.2010
Autor: Andrei Crivăț