Pui Satay
-
De multă vreme mi-e poftă de rețeta asta. Cu mult timp în urmă, am văzut-o la Cristian Boerean. N-a fost timp sau n-am avut spor s-o încerc. Până aseară, când am avut musafiri de seamă, Teo și soțul ei. Și am zis că e un bun moment s-o încerc. N-am respectat rețeta inițială întocmai, dar a fost suficient de bun cât să am curaj să v-o arăt :)
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat, fără piele.
- 750 ml iaurt de bivoliță și oaie
- 6 căței de usturoi
- 1 lingură de boabe de coriandru
- 1 lingură de chimen
- 2 linguri de alune (eu am folosit caju)
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 linguriță de curry
- 1 ceapă
- 1 linguriță boia iute
- 1 linguriță boia dulce
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 limetă (zeama de la ea, mai exact)
- 1 legătură de pătrunjel
- sare, piper
Mai întâi, am tăiat puiul cubulețe (l-a tăiat Teo, ca să fim corecți până la capăt)
Apoi, într-un castron am amestecat, după cum urmează: coriandrul și chimenul măcinate bine, curry, alunele măcinate, boiaua (dulce și iute), 3 căței de usturoi zdrobiți, ghimbirul dat pe răzătoare și ceapa tocată.
Peste ele am pus 1 lingură de ulei de măsline și zeama de la limetă. Le-am amestecat bine, până s-au uniformizat.
Apoi am pus bucățile de pui și am amestecat bine de tot, cu mâna.
Am acoperit totul cu folie de plastic și le-am dat la frigider pentru 2 ore. Între timp, am amestecat iaurtul că ceilalți 3 căței de usturoi zdorbiți, cu pătrunjelul tocat mărunt și cu restul de alune măcinate. Am pus și 1 lingură de ulei de măsline și niște sare și piper.
Am amestecat bine și am dat la frigider, acoperit cu folie de plastic. Când a venit vremea, într-o tigaie adâncă am pus o lingură de ulei și am aruncat bucățile de pui.
Le-am lăsat cam 30 de minute la foc mic, amestecând des, până puiul s-a pătruns și s-a rumenit.
La urmă, am pus pe farfurie bucăți de pui și sos de iaurt cu alune. A fost bun, să ne fie de bine :)
foarte bun puiul, foarte bun sosul, foarte buna gazda :) astept sa vad cum sta treaba cu hummus-ul ala excelent
Doamne, cum a fost reteta asta! Nu ma puteam opri din mancat. Foarte bun! E in top 3 retete cu pui facute vreodata!
da, e o mancare gustoasa. ma bucur mult ca ti-a placut :)
cand faci humus...sa nu uiti de mine :) ca-s super curioasa :)
Excelent...Mii de multumiri...cam grea a fost asteptarea de 2 ore la frigider...:)):))..dar a meritat fiecare secunda.