Pui Tandoori Masala
Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu, iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :) O rețetă pentru prietenii de la Unica
-
Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu (pe care am adaptat-o la ce aveam, ca de obicei), iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :)
O rețetă pentru prietenii de la Unica
Ingrediente pentru tandoori masala
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 2 lingurițe de garam masala
- 1 lingură de boabe de coriandru
- 2 lingurițe de chimen
- 6 cuișoare
- 1 lingură de curcuma
- 1 lingură boia iute
- 2 linguri boia dulce
- 1 linguriță de sumac
Ingrediente pentru marinarea puiului
- 800 g piept de pui dezosat, fără piele
- 600 g iaurt gras, de bivoliță și oaie
- 4 lingurițe de tandoori masala
- 4 căței de usturoi
- 2 cm rădăcină de ghimbir
Rețetă
Sumac, curcuma și Garam Masala pot fi găsite în unele hypermarket-uri, în magazine de condimente orientale, în magazine naturiste sau în magazine online de condimente
Mai întâi am prăjit (fără ulei) semințele de chimen și coriandru și cuișoarele
Apoi le-am măcinat și le-am amestecat cu scorțișoara, curcuma, garam masala, boiaua dulce și iute, sumacul și puțină sare.
Le-am amestecat până am obținut un amestec uniform.
Acum îl țin într-o cutie ermetică și îl voi folosi și la alte mâncăruri. Pentru rețeta de azi am folosit doar 4 lingurițe, pe care le-am pus peste iaurt.
Am amestecat bine, am pus usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare, după care am adăugat pieptul de pui tăiat cubulețe
Le-am amestecat din nou, astfel încât bucățile de pui să fie complet acoperite de iaurt, am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider 3 ore. Când timpul a trecut, am scos bucățile de pui din marinadă și le-am înfipt pe frigărui.
Le-am băgat la VitaCook, la 175 de grade, pentru 20 de minute - cu o tavă dedesupt, pe care s-au scurs zemurile.. După primele 10 minute, am întors frigăruile pe partea cealaltă.
Carnea a fost fragedă, suculentă și incredibil de aromată. A mers de minune cu sosul de iaurt de care povesteam aici. Poftă bună :)