Pui Tandoori Masala

02.05.2015 0 comentarii

Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu, iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :) O rețetă pentru prietenii de la Unica

  1. Mi-era poftă de o rețetă indiană, de aromele puternice și de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Așa că n-am stat mult pe gânduri și am făcut. Mi-a făcut cu ochiul rețeta de tandoori masala a lui Radu (pe care am adaptat-o la ce aveam, ca de obicei), iar puiul a fost doar un fel de accesoriu :)

    O rețetă pentru prietenii de la Unica

    Ingrediente pentru tandoori masala

    • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
    • 2 lingurițe de garam masala
    • 1 lingură de boabe de coriandru
    • 2 lingurițe de chimen
    • 6 cuișoare
    • 1 lingură de curcuma
    • 1 lingură boia iute
    • 2 linguri boia dulce
    • 1 linguriță de sumac

    Ingrediente pentru marinarea puiului

    • 800 g piept de pui dezosat, fără piele
    • 600 g iaurt gras, de bivoliță și oaie
    • 4 lingurițe de tandoori masala
    • 4 căței de usturoi
    • 2 cm rădăcină de ghimbir

    Rețetă

    Sumac, curcuma și Garam Masala pot fi găsite în unele hypermarket-uri, în magazine de condimente orientale, în magazine naturiste sau în magazine online de condimente

    Mai întâi am prăjit (fără ulei) semințele de chimen și coriandru și cuișoarele

    Pui tandoori masala - cuisoarele, chimenul si coriandrul se prajesc fara ulei

    Apoi le-am măcinat și le-am amestecat cu scorțișoara, curcuma, garam masala, boiaua dulce și iute, sumacul și puțină sare.

     Pui tandoori masala - chimenul, coriandrul si cuisoarele se amesteca cu boia, curcuma, garam masala, sumac

    Le-am amestecat până am obținut un amestec uniform.

     Pui tandoori masala - se amesteca pana se uniformizeaza

    Acum îl țin într-o cutie ermetică și îl voi folosi și la alte mâncăruri. Pentru rețeta de azi am folosit doar 4 lingurițe, pe care le-am pus peste iaurt.

     Pui tandoori masala - iaurtul se amesteca cu usturoi, ghimbir si tandoori masala

    Am amestecat bine, am pus usturoiul zdrobit și ghimbirul dat pe răzătoare, după care am adăugat pieptul de pui tăiat cubulețe

     Pui tandoori masala  - puiul se marineaza in iaurtul amestecat cu tandoori masala

    Le-am amestecat din nou, astfel încât bucățile de pui să fie complet acoperite de iaurt, am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider 3 ore. Când timpul a trecut, am scos bucățile de pui din marinadă și le-am înfipt pe frigărui.

     Pui tandoori masala - bucatile de pui marinate in iaurt cu tandoori masala se infig pe frigarui

    Le-am băgat la VitaCook, la 175 de grade, pentru 20 de minute - cu o tavă dedesupt, pe care s-au scurs zemurile.. După primele 10 minute, am întors frigăruile pe partea cealaltă.

     Pui tandoori masala - se dau la cuptor la 175 grade pentru 20 de minute

    Carnea a fost fragedă, suculentă și incredibil de aromată. A mers de minune cu sosul de iaurt de care povesteam aici. Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț