Pui Tempura cu wasabi

Tempura este un amestec tradițional japonez care are la bază amidon și făină de grâu (uneori și de orez) care se amestecă cu apă (și uneori și cu ouă, ulei sau mirodenii), obținându-se astfel un fel de aluat subțire, cam ca la clătite. Legumele, peștele sau puiul, tăiate bucăți, se dau prin acest aluat și apoi se prăjesc în baie de ulei. Eu am primit amestecul de mai jos de la Marius Conțiu și m-am bucurat să-l folosesc, dar tot m-am jucat un pic cu rețeta :)
-
Ingrediente
- 3-4 felii de piept de pui
- 150 g amestec Tempura
- 200 ml apă
- 2 linguri de sos de soia
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 linguriță de sos dulce-iute
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- zeama de la o jumătate de lămâie
- (mult) ulei pentru prăjit
- (opțional) 2 lingurițe de pastă Wasabi
Rețeta
Am tăiat pieptul de pui fâșii (aproximativ) egale. Peste ele, am pus sosul de soia, uleiul de măsline, zeama de lamaie, sosul dulce-iute și ghimbirul dat pe răzătoarea mică.
Le-am amestecat bine și le-am pus la frigider, pentru o oră.
Asta e punga pe care am primit-o de la Marius. Cum spuneam, conține amidon, făină de grâu și făină de orez (plus niște E-uri, dar nimeni nu-i perfect)
Într-un castron, am turnat apa peste amestecul Tempura.
Am amestecat bine, până au dispărut toate cocoloașele. Apoi am scos fâșiile de pui din marinadă, le-am dat prin acest aluat subțire și le-am pus la prăjit în ulei foarte bine încins.
Normal, puiul (sau peștele, sau legumele) tempura au o culoare galben-aurie. Mie mi-au ieșit mai întunecate de la sosul de soia, dar gustul lăsat de marinadă a meritat un sacrificiu al aspectului :)
Inițial, am pus Wasabi pe farfurie pentru decor. Apoi nu m-am putut abține și am trecut fiecare înghițitură din pui prin pasta iute. Am lăcrimat un pic, dar a meritat. Ar fi mers și niște orez lângă - poate data viitoare. Poftă bună :)

Pentru o experien?? c
poti sa imi urezi pofta buna azi o sa incerc si eu multumesc de reteta marius
trebuie sa fi fost delicios cu wasabi!e din ciclul mananci si plangi,mananci!