Pui Tempura cu wasabi

13.11.2017 3 comentarii

Tempura este un amestec tradițional japonez care are la bază amidon și făină de grâu (uneori și de orez) care se amestecă cu apă (și uneori și cu ouă, ulei sau mirodenii), obținându-se astfel un fel de aluat subțire, cam ca la clătite. Legumele, peștele sau puiul, tăiate bucăți, se dau prin acest aluat și apoi se prăjesc în baie de ulei. Eu am primit amestecul de mai jos de la Marius Conțiu și m-am bucurat să-l folosesc, dar tot m-am jucat un pic cu rețeta :)

  1. Ingrediente

    • 3-4 felii de piept de pui
    • 150 g amestec Tempura
    • 200 ml apă
    • 2 linguri de sos de soia
    • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
    • 1 linguriță de sos dulce-iute
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • (mult) ulei pentru prăjit
    • (opțional) 2 lingurițe de pastă Wasabi

    Rețeta

    Am tăiat pieptul de pui fâșii (aproximativ) egale. Peste ele, am pus sosul de soia, uleiul de măsline, zeama de lamaie, sosul dulce-iute și ghimbirul dat pe răzătoarea mică.

    Pui Tempura - puiul se amesteca cu ghimbir, sos de soia, sos dulce iute, ulei de masline, zeama de lamaie

    Le-am amestecat bine și le-am pus la frigider, pentru o oră.

    Pui Tempura - puiul se marineaza in sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbri, sos dulce iute

    Asta e punga pe care am primit-o de la Marius. Cum spuneam, conține amidon, făină de grâu și făină de orez (plus niște E-uri, dar nimeni nu-i perfect)

    Pui Tempura - amestecul Tempura

    Într-un castron, am turnat apa peste amestecul Tempura.

    Pui Tempura - mixul Tempura se amesteca cu apa

    Am amestecat bine, până au dispărut toate cocoloașele. Apoi am scos fâșiile de pui din marinadă, le-am dat prin acest aluat subțire și le-am pus la prăjit în ulei foarte bine încins.

    Pui Tempura - puiul se da prin amestecul tempura si se prajeste in ulei

    Normal, puiul (sau peștele, sau legumele) tempura au o culoare galben-aurie. Mie mi-au ieșit mai întunecate de la sosul de soia, dar gustul lăsat de marinadă a meritat un sacrificiu al aspectului :)

    Pui Tempura - se serveste cu wasabi sau orez

    Inițial, am pus Wasabi pe farfurie pentru decor. Apoi nu m-am putut abține și am trecut fiecare înghițitură din pui prin pasta iute. Am lăcrimat un pic, dar a meritat. Ar fi mers și niște orez lângă - poate data viitoare. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Bogdan

    Pentru o experien?? c

    03.03.2011
  • marius contiu

    poti sa imi urezi pofta buna azi o sa incerc si eu multumesc de reteta marius

    08.03.2011
  • pansy

    trebuie sa fi fost delicios cu wasabi!e din ciclul mananci si plangi,mananci!

    12.03.2011
Autor: Andrei Crivăț