Pui Tikka cu sos verde

28.09.2017 4 comentarii

Am furat rețeta asta indiană de la Radu Popovici. Sigur, am "furat" multe rețete de la el - dar asta a fost una dintre preferatele mele. Din păcate, fiind în deplasare, n-am reușit s-o prepar exact așa cum spune Radu, dar ce-a ieșit a fost mulțumitor pentru prietenii pentru care am gătit.

  1. Ingrediente (folosite de mine)

    • 1 kg piept de pui dezosat, fără piele
    • 400 gr iaurt de oaie și bivoliță
    • 1 ceapă
    • 8 căței de usturoi
    • 4 cm rădăcină de ghimbir.
    • 2 linguri de curry
    • 1 lingură de caju (pentru că n-aveam alune, am folosit caju)
    • 4 linguri ulei de porumb.
    • 1 legătură de pătrunjel (pentru că n-a găsit coriadru verde)
    • 1 lingură de boia iute
    • 1 lingură de boia dulce
    • 2 lingurițe de curcuma
    • sare, piper

     

    Am turnat jumătate din cantitatea de iaurt într-un castron

    Am adăugat în iaurt 5 căței de usturoi, ceapa, ghimbirul - toate tocate foarte mărunt. Am mai pus sare, piper, chimen (măcinat), curcuma, boia dulce și iute și curry.

    Le-am amestecat bine. Apoi am adăugat pieptul de pui, tăiat cuburi și am amestecat bine, cu mâna, am acoperit cu o folie de plastic și le-am dat la frigider.

    În alt castron am pus restul de iaurt, ceilalți 3 căței de usturoi măcinați, alunele caju (măcinate și ele), pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper și cele 4 linguri de ulei.

    Le-am acoperit și pe acestea și le-am dat la frigider. După 45 de minute, am scos castronul cu bucăți de pui. Radu recomandă să înfigem bucățile pe bețe de frigărui și să le dăm la cuptor. Cum eu însă n-aveam bețe de frigărui la îndemână, am preferat să torn tot amestectul, cu tot cu iaurtul amestecat cu condimente, într-o tigaie antiaderentă. La foc mediu, cam 40 de minute.

    Când puiul s-a pătruns, am scos pe farfurie și am pus alături câteva linguri din sosul de iaurt cu pătrunjel și caju. Vă spun, combinația e senzațională.

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Rodica Cireasa

    A fost foarte bun!

    15.03.2010
  • Radu Popovici

    Iin locul tau as fi procedat la fel: m-as fi adaptat la conditii; am facut-o de multe ori, desi, de felul meu, sunt mai tipicar. Sunt bucuros ca ti-a placut reteta si, cel mai mult, conteaza ca a placut mesenilor! :)

    15.03.2010
  • Brindusa

    Cred ca multi dintre noi am imprumutata retete de la Radu. Si reteta ta pare foarte gustoasa.

    15.03.2010
  • eBucataria

    @Radu da, si eu m-am bucurat ca le-a placut. le-am inchis gura pentru o seara :)) @Brindusa a fost gustoasa, intr-adevar.

    15.03.2010
Autor: Andrei Crivăț