Pui trei cești

16.05.2011 6 comentarii
  1. Denumirea acestei rețete chinezești vine de la faptul că cele trei ingrediente care formează sosul în care se gătește puiul - soia, oțetul și zahărul - se măsurau cu o ceașcă de ceai. Eu n-am respectat proporțiile, dar tot a ieșit o mâncare delicioasă, dulce, sărată și acrișoară în același timp.

    Ingrediente

    • 300 g piept de pui dezosat, fără piele
    • 3 cepe verzi
    • 4 căței de usturoi
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • 50 ml sos de soia
    • 50 de ml oțet alb
    • 2 lingurițe de zahăr
    • 2 linguri de vin alb
    • opțional, 2 păstăi de anason stelat
    • 1 jumătate de cană de apă
    • 2 linguri de ulei de susan

    Rețetă

    Am tăiat puiul cubulețe, am tocat ceapa verde, am zdrobit usturoiul. Apoi, într-un bol, am amestecat soia cu oțetul, zahărul și vinul. După care am încins wok-ul foarte tare, apoi am pus în el uleiul de susan, l-am întins pe pereții wok-ului și am pus la călit ceapa, usturoiul și ghimbirul.

    Pui trei cesti - ceapa, ghimbirul si usturoiul se calesc in wok

    După vreo 30 de secunde, am pus cubulețele de pui și le-am lăsat până s-au rumenit un pic, amestecând într-una

    Pui trei cesti - se adauga cubuletele de pui

    Am pus apoi sosul de soia cu oțet, vin și zahăr.

    Pui trei cesti - se adauga amestecul de soia, otet, vin si zahar

    Le-am amestecat un pic, apoi am pus cele 2 păstăi de anason și apa, am pus capac la wok și am lăsat 5-6 minute să se facă puiul. Drept e că am mai amestecat din când în când.

    Pui trei cesti - se adauga anasonul si apa

    La urmă, am scos puiul din sos și l-am presărat cu ceapă verde.

    Pui trei cesti - se presara cu ceapa verde

    Rapid și foarte gustos, numa' bun de făcut seara, după o zi grea. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • A.Grinea

    S? fim serio?i , de unde s? iau ulei de susan. S? spunem c?

    28.05.2011
  • iulia

    Ulei de susan se poate lua din orice supermarket, sectorul de "Chinezarii". Se pastreaza in frigider si se utilizeaza pana la epuizare. Reteta pare delicioasa, o sa o pun in practica de indata!

    01.07.2011
  • Dana

    Intr-adevar, delicios! Si foarte rapid de facut.

    01.11.2011
  • Carmen

    reteta este foarte interesanta, mai ales ca recomanda sosul de soia (care este absolut delicios). arata foarte bine, si sunt convinsa ca este si foarte savuros. abia astept sa incerc !

    08.02.2012
  • Jenica

    Cu adevarat interesant , abea astept sa incerc. cred ca-i f. gustos.

    20.01.2013
  • Bestiala. La sfarsit puteti adauga ardei rosu si busuioc.

    15.02.2016
Autor: Andrei Crivăț