Quiche cu legume şi caşcaval

Vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu un preparat specific bucătăriei franceze? Îţi propunem să încerci acest delicios quiche cu legume şi caşcaval!
-
Cald sau rece, e la fel de gustos. Variantele de quiche diferă, de la brânză şi carne până la fructe de mare şi legume.
Ingrediente:
100 g unt
Sare
Piper
200 g făină
600 g ciuperci
2 căţei usturoi
2 roşii
4 ouă
70 g caşcaval ras (sau brânză rasă)
150 ml smântână
Mod de preparare
Amestecă untul cu făina, 4 linguri de apă şi un pic de sare. Frământă până ai un aluat mai consistent, ca pentru tartă.
Unge un vas rotund şi aşază aluatul în acesta. Dă la rece pentru aproximativ 45 de minute.
Curăţă, spală şi taie ciupercile în felii sau cubuleţe. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt. Spală roşiile şi taie-le cuburi mici.
Scoate aluatul de la rece şi înţeapă-l din loc în loc cu o scobitoare. Bagă la cuptor timp de 10 minute.
Între timp, ocupă-te de umplutură: separţ ouăle şi amestecţ gălbenuşurile cu sare, piper, caşcavalul ras sau brânză rasă şi smântână, după care adaugă şi albuşul bătut spumă în prealabil.
Presară peste aluatul scos de la cuptor ciupercile şi roşiile (dacă doreşti poţi folosi alte legume), după care acoperă totul cu compoziţia de umplutură.
Dă la cuptor până devine crocant, aproximativ 30 de minute.
