Rață pe legume - eBUCATARIA

Rață pe legume

15.06.2018 3 comentarii

Rețeta asta mi-a fost inspirată de celebra "Rață Lupașcu" a lui Păstorel Teodoreanu. N-am avut la îndemână toate minunile de care povestește Păstorel, așa că nu-i pot același nume. Dar după reacțiile prietenilor care au gustat, îndrăznesc să spun că a ieșit foarte, foarte bună.

  1. Rețeta asta mi-a fost inspirată de celebra "Rață Lupașcu" a lui Păstorel Teodoreanu. N-am avut la îndemână toate minunile de care povestește Păstorel, așa că nu-i pot același nume. Dar după reacțiile prietenilor care au gustat, îndrăznesc să spun că a ieșit foarte, foarte bună.

    Ingrediente

    • 500 gr piept de rață cu piele, fără os
    • 4 cartofi
    • 2 pumni de arpagic (am pus și alb, și roșu)
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras
    • 6 căței de usturoi
    • 1 pahar de oțet de vin
    • piper boabe
    • 4-5 linguri de rom (sau coniac)

    Mai întâi, am spălat bine bucățile de piept apoi le-am zvântat cu un ștergar

    Le-am presărat cu cimbru, pe care l-am stropit cu rom și apoi i-am dat foc, să ardă un pic.

    Am pus pieptul de rață la grătar

    Câteva minute pe fiecare parte, până carnea a prins culoare

    Într-o tavă mai înaltă am pus: cartofii tăiați felii, ceapa tăiată peștișori, arpagicul curățat, morcovii tăiați rondele, ardeiul tăiat fâșii, cățeii de usturoi curățați și crestați cu cuțitul, oțetul în care am dizolvat o linguriță de zahăr și cam un pumn de boabe de piper (puneți piper cu încredere, piperul boabe nu iuțește mâncarea, doar îi dă aromă). Peste toate am turnat un pic de ulei de măsline și o jumătate de cană cu apă.

    Am acoperit tava cu folie de aluminiu și am dat-o la cuptor la foc mic, cam o oră, până s-a pătruns carnea și s-au impregnat aromele. Apoi am scos folia

    Și am pus câte o linguriță de unt pe fiecare bucată de carne și am dat-o din nou la cuptor, pentru vreo 10-15 minute.

    Cam așa arăta la final

    Poftă bună :)

     

     

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Oanita

    hotaraste-te daca e rata sau pui... hihi... dupa cum se prezinta in poze io zic ca-i rata, dar in text ii tot dai cu puiu'... zau gustul e total diferit, iar grasimea aia de pe pieptul de rata face toata diferenta (gustul e sublim)...

    29.03.2010
  • eBucataria

    aveam o greseala mica acolo... :) am corectat, multumesc

    29.03.2010
  • Tocilara

    Bun-bun!!!

    29.03.2010
Autor: Andrei Crivăț