Răpirea din bucătărie
-
de Adrian Poenaru
- Radule, hai, tu de-o mână, eu de-un picior!
Așa am încercat zilele trecute să-l scoatem pe Andrei din bucătăria maestrului Iulian, de unde nu se mai dădea dus. Mai cu puiul dulce-iute al lui Radu, mai cu un whisky de-al meu, până la urmă am reușit. Dar Andrei nu s-a lăsat până nu a luat și o rețetă spectaculoasă de File mignon cu sos de muștar.
Pui dulce-iute cu ciuperci
Greu să recomanzi ceva anume la explozia de miresme din rețeta aceasta. Adevărul e că orice ai turna în pahare se potrivește cu delicatesa lui Radu. Așa că m-am gândit să aduc o aromă care nu se regășește pe lista de ingrediente și e suficient de pregnantă pentru a fi ușor de recunoscut: savoarea de agave a unei tequila premium. O opțiune interesantă ar fi Tres Generaciones Reposado, suficient de condimentată pentru a face față simfoniei de miresme din farfurie.
File mignon cu sos de muștar și cartofi surpriză
Cum aud de file mignon, văd în fața ochilor numai vii care se oglindesc în râul Charente, visând licorile ce se vor distila din strugurii pe care-i poartă falnic. Pe urmă, scot de la fereală o sticlă de Courvoisier VSOP Exclusif și las aromele extravagante de vanilie și turtă dulce să vă surprindă aproape cât meșteșugeala lui Andrei.
