Rață cu sos de prune

18.08.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Sorin Barbu Restaurant DaDa, București
    foto: George Șerban

    O rețetă nu foarte complicată, dar destul de scumpă. Însă pieptul de rață este atât de gustos, încât merită să încercați măcar o dată. Iar dacă nu vreți să încercați, atunci mergeți la DaDa să vedeți cum e originalul :) Aveți nevoie de:

    • 300 gr. piept de rață
    • 30 gr. praz
    • 30 gr. ardei gras
    • 30 gr. morcovi
    • 30 gr. dovlecel
    • 170 gr. prune
    • 20 gr. zahăr brun
    • 40 ml. vin alb
    • 15 gr. unt
    • 20 ml. zeamă de lămâie
    • 20 ml. oțet balsamic
    • câteva semințe de susan

    Pieptul de rață se crestează pe partea cu pielea și se pune (pe partea crestată) într-o tigaie încinsă. După ce s-a rumenit se întoarce și pe cealaltă parte și se rumenește. Pieptul se scurge de grăsime și se introduce la cuptor 10 - 15 minute.

     


    Din prune, zahăr brun, oțet balsamic, vin alb, unt și lămâie se prepară un sos la foc mic, până ajunge la o consistență groasă. Prazul, ardeiul gras, morcovii și dovlecelul se feliază foarte subțire și se călesc la foc iute cu foarte puțin ulei de măsline.

     


    Legumele se așează pe farfurie, iar deasupra se pune pieptul de rață după ce a fost feliat. Peste rață se pune sosul de prune și se presară câteva semințe de susan.

     


    Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro