Ravioli cu sos alb de hribi și ghebe

02.08.2008 6 comentarii
  1. Asta este o rețetă inspirată de Vali, însă puțin modificată. Pentru 2 persoane, aveți nevoie de 400 gr. ravioli, cam 2-3 sute de grame de amestec de hribi și ghebe (găsiți la Metro, dacă n-aveți proaspete), 200 gr de șunculiță ardelenească,  ulei extravirgin de măsline, un borcan de smântână (vreo 200 de grame, sau două linguri bune), sare, piper și rozmarin. Șuncuțita ardelenească se taie în fâșii mărunte, apoi se prăjește în tigaie, în uleiul de măsline. După ce se pătrunde, se adăugă ciupercile și se acoperă tigaia. Ca o paranteză, ghebele au prostul obicei de a lăsa o materie vâscoasă. Dacă vă deranjează, puteți să le țineți în apă cu multă zeamă de lămâie vreo jumătate de oră înainte de preparare, apoi să le spălați bine. (click pe poze pentru mărire)


    Revenind la rețeta noastră, după ce scad un pic ciupercile, se pun cele două linguri mari de smântână și o mână bună de rozmarin, se drege cu sare și piper, după care se mai dă într-un clocot.



    Ravioli se prepară (ca și tortellini, de altfel) foarte simplu. Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă, se aruncă ravioli în apă și se lasă 12 minute (ca să iasă un pic mai tari, "al dente" sau 15 minute ca să iasă mai moi - eu vă recomand călduros prima variantă). După aceea, se lasă la scurs și - eventual - se spală. Eu nu le spăl, pentru că există o teorie că spălatul le strică gustul nativ.

     

    Apoi, în farfurie, după ce am turnat sosul de ciuperci peste paste, se adaugă parmezan ras cu multă generozitate.



    Poftă bună! :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • inbalarii

    Hai m?i nene, asta e pentru

    03.08.2008
  • ebucataria.ro

    @inbalarii: retete mai simple ca asta n-o sa intalnesti foarte des. Si omleta, in functie de bucatar, poate fi mai complicata. :) "se patrunde" inseamna ca s-a facut, ca o vezi prajita, ca-si schimba textura si culoarea "un pic" inseamna literalmente un pic - cand ciupercile se fac mai mici decat erau in starea initiala. Complexe cu adevarat sunt retetele pentru bucatari profesionisti. Astea pentru bucatari amatori sunt mult mai simple :)

    03.08.2008
  • dush

    'ai domle ca-s balarii..hribi si ghebe si in poze is felii de champignion alb la conserva si inca ceva ciuperci care n-au treaba cu ghebele?

    03.08.2008
  • ebucataria.ro

    @dush: te inseli foarte tare :) cand o sa cumpar data viitoare mix de hribi si ghebe, o sa le fac poza in punga, pentru a te convinge.

    04.08.2008
  • dush

    fiind culegatoare din padure de asemenea chestiuni, crede-ma ca n-au in clin nici la culoare si nici la aspect :D si o sa caut prin pozele de pe laptop si o sa iti arat si cum arata gheaba in padure..si cum arata dupa fiert...iar ce ii in prim plan jur pe rosu ca arata a champignion...adevarat ca picioarele alea groase si fibroase arata a hrib..dar palariuta aia..nu prea :D

    05.08.2008
  • HeidiYang21

    It's good that people are able to get the credit loans moreover, it opens up completely new chances.

    10.04.2010
Autor: Andrei Crivăț