Ravioli cu spanac şi ricotta
O alternativă la clasicele paste, ravioli sunt mai spectaculoase ca aspect şi gust, aşa că încearcă şi propunerea noastră: ravioli cu spanac şi ricotta.
-
Ingrediente pentru foaia de ravioli:
300 g făină3 ouăun praf de sare
Pentru umplutura de spanac şi ricotta
400 g spanac proaspăt sau congelat300 g ricotta1 ou2-3 linguri de parmezan rasnucşoarăsare şi piper
Frământă un aluat din făină, ouă şi sare. Lasă-l apoi 30-60 de minute, după care împarte-l în 4 pâinici.Opăreşte spanacul într-un vas cu un pic de apă, la foc mic. Odată fiert, scurge apa în exces, dă de pe foc, taie mărunt şi adaugă peste compoziţie ricotta, oul, nucşoara, piperul, sarea şi parmezanul.
Întinde subţire foaia de aluat şi taie în pătraţele pe care aşezi apoi câte o linguriţă din compoziţia de mai sus. Pliezi şi apoi le adaugi într-un vas mare cu apă clocotită cu sare şi fierbe timp de 5 minute.
Scoate uşor şi presară peste parmezan ras.Image courtesy of zole4 at FreeDigitalPhotos.net