Ravioli cu spanac şi ricotta

16.04.2015 0 comentarii

O alternativă la clasicele paste, ravioli sunt mai spectaculoase ca aspect şi gust, aşa că încearcă şi propunerea noastră: ravioli cu spanac şi ricotta.

  1. Ingrediente pentru foaia de ravioli:
     
    300 g făină
    3 ouă
    un praf de sare

    Pentru umplutura de spanac şi ricotta
     
    400 g spanac proaspăt sau congelat
    300 g ricotta 
    1 ou
    2-3 linguri de parmezan ras
    nucşoară
    sare şi piper
     
    Frământă un aluat din făină, ouă şi sare. Lasă-l apoi 30-60 de minute, după care împarte-l în 4 pâinici. 
     
    Opăreşte spanacul într-un vas cu un pic de apă, la foc mic. Odată fiert, scurge apa în exces, dă de pe foc, taie mărunt şi adaugă peste compoziţie ricotta, oul, nucşoara, piperul, sarea şi parmezanul. 
     
    Întinde subţire foaia de aluat şi taie în pătraţele pe care aşezi apoi câte o linguriţă din compoziţia de mai sus. Pliezi şi apoi le adaugi într-un vas mare cu apă clocotită cu sare şi fierbe timp de 5 minute. 
     
    Scoate uşor şi presară peste parmezan ras. 
     
    Image courtesy of zole4 at FreeDigitalPhotos.net
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro