Restaurant Mandala, București

03.03.2010 0 comentarii
 1. articol trimis de Georgiana Codrescu

  Când țipi de plăcere doar atunci când vezi meniul… înseamnă că e un restaurant bun :) Când țipi și mai tare de plăcere atunci când ți se aduce mancarea… înseamnă că o să te întorci la el și o să-l recomanzi :) Așa mi s-a întamplat mie cu Mandala.

  Îți dai întâlnire la piața Unirii, apoi o iei pe jos pe Corneliu Coposu, spre Calea Călărași, pe partea stângă, până la intersecția cu Mântuleasa. Acolo faci a treia la stânga, pe Paleologu, și mai mergi puțin pe stânga. La numărul 20 ai ajuns.

  Intri pe o poartă de fier și încă una de lemn. Ai ajuns într-o viluță cu lumină caldă. La intrare te întâmpină un mesaj legat de parcarea mașinilor pe partea dreaptă a drumului, preferabilă doar dacă vrei să rămâi cu cauciucurile desumflate și un mesaj legat de faptul că în acest local nu se fumează. Pentru că nu-ți face bine :)  Mandala este un loc de liniște și extaz. După ce ai intrat și te-ai așezat la o masă acoperită cu roșu, te uiți în jur și vezi numai culori portocalii. Muzică relaxantă. Arome fine. Liniște. Apoi primești meniul. Extaz :)

  Și pentru că meniul este cel puțin la fel de gustos ca mâncarea, vă prezint câteva exemple:

  Salată asortata „Gustul Pământului” - 11 lei
  Roşii, ardei, ceapă şi telemea rasă manual, salata verde, masline, asezonata digital cu busuioc şi efecte speciale (250 g)

  „Morningul” de prânz - 13 lei
  Ou fiertutz, măslinutze, telemea, caşcaval, zacuscă de la buni, toast, ceapă şi castravete de la piaţă (250 g)

  Tarte cu cremă de brânză „NOISETTE” cu Susan - 9 lei
  Toast cu seminţe rumenit, aflat în contact intim cu o cremă fină de brânză, smântână, nuci şi susan (2 bucate, 150 g)

  Supă de legume „Hora Vitaminelor” - 7 lei
  Morcovel, ţelinucă, cartofior, ardeiuţ, ceapă (nu suportă diminutiv) şi alte legumuţe de sezon, jucându-se în castronel ca mieii în iarba udă (250 ml)

  Supă-Cremă de Linte Roşie (de emoţie)  - 7 lei
  Linte Roşie zăpăcită la foc cu tomate, usturoi şi condimente inteligente (cu detectori speciali pentru papilele gustative), picurată cu un pic de smântână

  QUESSADILLAS - 15 lei
  Patru fraţi înfocaţi de origine mexicană (din aceeaşi mamă-Lipie), plini de ei, cu caşcaval topit în interior, potoliţi cu smântână, apoi din nou aprinşi de un amestec picant de legume „Pico de Gallo” (400 g)  Portret de Marţian cu Ochi Galbeni Imenşi  - 12 lei
  Spanac cu OO-Ochi (250 g)

  Lipiu (soţul Lipiei) 100 g  - 2 lei

  Salată de fructe „Yummy” - 11 lei
  Mere, banane, nuci şi portocale, surprinse plăcut de un sos de smântână cu miere, vanilie, scorţişoară şi cardamon (250 g)

  Ceai ARMONIE: bucăţele de gutui, fenicul, melisa, lemn dulce, măceşe, anason, coriandru, flori de trifoi, galanga ; un amestec savuros şi aromat.

  Ați observat cumva că niciunul dintre feluri nu conține carne? Eu nu observasem. Și nici după ce am mâncat și eram încă visătoare, răsfățată de toate deliciile prin care trecusem, nu mi-am dat seama că mă aflam într-un restaurant unde nu se servește așa ceva. Fiindcă nu i-am simțit lipsa. Într-adevăr, Mandala este un restaurant vegetarian, cu servire zâmbitoare, veselă și tacâmuri impecabile, nemaivăzute, mâncare de nedescris :)

  În Mandala găsești, pe lângă preparate uimitoare, și cărți de dezvoltare personală, bijuterii de înfrumusețare personală, ședinte de consiliere, coaching și psihoterapie. Găsești o cameră specială pentru momentele în care vrei să bei doar un ceai. Poți închiria spațiu pentru cursuri și seminarii ori evenimente și petreceri. Este un restaurant flexibil ca un yoghin.

  În Mandala am simțit că am adus un plus fiecărui tip de inteligență pe care o am. Inteligența fizică, fiindcă am mâncat sănătos, m-am armonizat cu mine însămi. Inteligența cognitivă, fiindcă am cumpărat cărți din librăria lor și am învățat mai mult despre mine. Inteligența emoțională, fiindcă datorită muzicii și ambianței am fost mai atentă la cei de lângă mine, i-am înțeles mai bine. Și, în final, Inteligenta Spirituală fiindcă acum vreau să ajut mai departe, recomandându-vă și vouă ce mie mi s-a parut minunat.

  Mandala – forma rotundă a echilibrului delicios :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro