Restaurant Viena

10.12.2008 10 comentarii
  1. Pe strada Pitești din Cluj-Napoca, la numărul 11, s-a deschis cel mai nou restaurant clujean: Restaurant Viena. O insulă de liniște în centrul orașului, Restaurantul Viena are acea ambianță specifică localurilor de pe pârtiile din Tirol. Mai mult, și meniul este tipic austriac; puteți mânca aici mânzat în jeleu cu ceapă, oțet de vin, ulei de dovleac și salată, sau mânzat fiert cu cremă de hrean cu mere, sos de schnidling și cartofi țărănești, plus, firește, celebrele ștrudele vieneze, făcute inhouse. Restaurantul are 120 de locuri, acceptă cărți de credit Mastercard și Visa, iar în viitor vor fi acceptate și American Express. Bucătarii sunt austriecii Andreas Rainer și Fritz Donhauser și românul Cristian Mărginean. Cei trei au lucrat în restaurantele unor hoteluri de 4 și 5 stele din Austria, având o vastă experiență în bucătăria tiroleză.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • radu toma

    arata interesant in poze. intrebarea e cum sunt preturile ? mari, mici ? pentru ca stiu ca in austria se mananca bine dar depinde la ce preturi se practica aici meniurile austriece.

    17.12.2008
  • vasile

    restaurant austriac ? ce mai au in afara de snitele si strudele ?

    17.12.2008
  • maria_RT

    am fost la Viena, pentru un mic dejun. mi-a placut servirea, fetele sunt dragute si se misca repede. m-a costat 16 lei o omleta, o cafea si o apa plata. omleta arata interesant. nu stiu de celelalte chestii din meniu cum sunt. dar mi-a placut si probabil o sa mai merg.

    17.12.2008
  • ebucataria.ro

    @radu toma: preturile nu sunt nici mici, nici mari. Sunt si chestii mai scumpe, dar per total as incadra preturile la categoria "medii". @Vasile: nenumarate lucruri :) Au tot felul de specialitati din porc, vita, mai au diverse supe... @maria_RT: data viitoare sa incerci neaparat cotletul de manzat cu sos de ceapa. absolut deosebit :)

    17.12.2008
  • Emil Tamas

    Am fost deja de doua ori acolo in ultimele zile pentru locatia e foarte aproape de biroul nostru. Mancarea, excelenta - Am mancat: - Manzat in jeleu, uleiul de dovleac e mirific. - Gulasul specific austriac m-a dat pe spate :) - Supa cu galuste din ficat, culoare si gust excelente - Curcanul cu salvie si somonul in sos aratau bine (comandate de prietena mea) - Clatita cu dulceata de prune - Imensa si delicioasa. NU comandati mai mult de una la 2-3 persoane, trebuie sa fi chiar nehalit rau ca s-o poti manca singur. Inca am in cap imaginea figura/reactia unei domnisoare in momentul cand i-a fost servita clatita :) Bautura: - Vinul la pahar e OK (bun) - Berea Trumper (sau Tumper ? nu mai retin...) incredibila, mai ales cea nefiltrata a intrat in top 1 la categoria respectiva (Weizen) - Am apreciat si paharele asortate pentru vin, un lucru rar in restaurantele din Romania (90% servesc in aceleasi pahare oribile/ieftine din Metro care-mi taie tot apetitul pentru baut vin) Servirea/Ambianta: Prietenoasa, chelnerii se ofera sa-ti ia haina iar bucatarii te saluta frumos cand pleci (daca-s prin zona). Transparenta camerei unde se afla bucataria (geamuri mari) imi ridica increderea ca ce mananc e OK.

    20.01.2009
  • Corina

    Nu ne dati si un numar de telefon? Trebuie rezervat inainte?

    20.01.2009
  • Loredana

    Am fost deja la restaurantul Viena de 2 ori...recomand tuturor sa-l "viziteze"..Meniul este deosebit,aparte, portiile sunt mari(spun asta pentru ca,comparativ cu alte restaurante,portiile nu sunt "ciupite "la gramaj) si suficiente pentru o foame mare.Am remarcat faptul ca indiferent de ce anume comanzi (ma refer la meniul ce contine carne)se portioneaza si se prepara pe loc,avand astfel siguranta ca ceea ce mananci e proaspat .Mi-a placut foarte mut painea specifica(moale ,calda,cu seminte)..snitelul vienez,escalopul cu ciuperci,supa de morcovi,desertul ...vinul specific..berea.Se simte diferenta si pot spune ca se vede dupa modul in care arata portia comandata ,ca bucatarii au experienta in bucatarie alta decat cea romaneasca.Recomand tuturor o masa buna la Viena,unde esti primit asa cum se cuvine,cu zambetul pe buze,primesti salutul cuvenit atat la intrarea cat si la iesirea din restaurant.

    20.01.2009
  • Zazuza

    desi Clujul nu mi-e deloc accesibil, ma bucur sa aud in sfarsit ca exista un restaurant Viena unde chiar se mananca... austrieceste. pentru ca in rest, toate restaurantele cu denumirea asta sunt niste mari tepe, nefiind cu nimic speciale (si ma refer aici strict din punct de vedere al produselor culinare). incerc sa ghicesc din traducerea romaneasca numele austriece ale preparatelor, dar un punct au deja, de la distanta, de la mine, pentru uleiul (din samburi - ca altfel nu se poa!) de dovleac.

    18.02.2010
  • none

    Exista si un meniu al zilei, costa 20 de lei. Vinerea am inteles ca e ziua specialitatilor din peste.

    18.02.2010
  • roxana moldovan

    Este excelent!!!!!!!! Am sarbatorit V`s day acolo cu inca cateva cupluri! Minunat e tot ce pot spune!

    30.04.2010
Autor: ebucataria.ro