REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Budincă de curmale și Mere cu tapioca

28.10.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Budincă de curmale'' și ''Mere cu tapioca'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

    Budincă de curmale

    Proporții: 500 gr. curmale, 200 gr. struguri de Smirna (stafide), 250 gr. biscuiți de ceai, 100 gr. zahăr. Crema: 2 ouă, 2 gălbenușe, 250 gr. nuci, 200 gr. zahăr, 100 gr. unt, un pahar smântână, un pahar lapte. Se scot sâmburii din curmale, se trec prin sită, se scot sâmburii din struguri, se tapetează o formă cu biscuiți pudrați cu zahăr. Se pune un strat de piure de curmale, unul de struguri și tot așa, alternând cu zahăr și cu biscuiți pentru a sfârși, se umple trei sferturi.

    Crema: Se pisează nucile în piuă, se amestecă cu puțin albuș de ou și puțin câte puțin zahăr, unt, lapte, ouăle și smântâna. Se varsă o parte din amestec în formă, se coace în bain-marie o oră, se scoate, se servește caldă, după ce s'a mascat budinca cu resturi de sos.

    Mere cu tapioca


    Proporții: 150 gr. tapioca, un litru lapte, 100 gr. zahăr, 500 gr. mere, 50 gr. zahăr. Se fierbe tapioca în lapte cu zahăr, se aranjează pe o farfurie de gratin pe mere curățate și tăiate în sferturi și pudrate cu zahăr. Se pune o oră și jumătate într-un cuptor moderat.
     

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro