REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi de post și Ochiurile franceze

04.04.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Cartofi de post'' și ''Ochiurile franceze'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Cartofi de post

    Curăță cartofii, îi tai bucățele, îi ștergi cu o cârpă curată și-i prăjești în untdelemn. Prăjești ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puțină apă, sare, pătrunjel, sos de pătlăgele roșii, piper și lasă să fiarbă. Când a scăzut sosul dă la masă.

    Ochiurile franceze

    Pui într'o cratiță 1 litru apă în clocot, 10 grame sare și o lingură de oțet. Cratița o pui numai cu un colț pe flacăra mașinei pentru ca colcotul să se facă numai într'un punct al apei. Spargi ouăle și le faci să alunece, unul câte unul, numai în punctul unde face colcotul; când s-au făcut le scoți cu lingura găurită și le pui pe farfurie.

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro