REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi împănați și Sos de tarhon

23.03.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. În această săptămână, vă prezentăm ''Cartofi împănați'' și ''Sos de tarhon'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

    Cartofi împănați


    Ia cartofi necesari, ferbe-i cu carne, curăță-i și taie-i cu un cuțit riglat deopotrivă de mari, așază-i într'o tavă unsă cu unt, unge-i pe deasupra cu unt și cu albuș de ou făcut spumă, și împănează-i cu coconare ori migdale tăiate în lung. Când e aproape să se dea la masă, mai unge-i cu albuș și dă-le la cuptor să se rumenească.

    Sos de tarhon


    Curăță frunzele tarhonului de pe bețișoare, ca vre-o 75 de grame, și pune-le să fearbă o jumătate de oră cu o ceapă tăiată mărunt și cu 150 grame de zeamă de carne. Apoi bate bine trei gălbenușuri de ou cu o jumătate lingură de făină și cu o lingură de apă, și toarnă oul în zeama cu tarhon, amestecând mereu ca să nu se facă cocoloș; potrivește din sare, înăcrește cu oțet și apoi mai ferbe puțin. După aceea toarnă sosul în sosieră.

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro