REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete de miel la cuptor și Cozonacul cu fructe

29.04.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete de miel la cuptor'' și ''Cozonacul cu fructe'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

  Cotlete de miel la cuptor

  Taie subțire două cepi și rumenește-le în unt. Tai și câțiva cartofi în felii subțiri, pe cari, împreună cu ceapa, îi pui într 'o tavă unsă cu unt. Pui sare, piper și un pahar de vin cu zeamă de carne concentrată. Să se coacă la foc moderat. Ia 6 cotlete și rumenește-le în unt pe amândouă părțile, apoi vâră-le în stratul de cartofi și ceapă, adăogând câteva bucăți de unt și termină la coptor. Când cotletele vor fi gata, zeama de carne va trebui să fie evaporată, iar cartofii prăjiți bine.

  Cozonacul cu fructe


  Taie felii subțiri de cozonac presară zahăr pe ele și glasează-le la coptor. Așează bucățile de cozonac în rond , alternându-le cu bucăți de ananas, și lăsând un gol la mijloc. Bucățile de cozonac acoperă-le cu orice marmeladă. Golul acesta îl umpli cu compot de fructe mult zaharate: caise, persici, prune etc. Pe deasupra așezi alte fructe. Torni peste tot un sos de fructe cu rom sau Kirsch.

  Sursa: Agerpres
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro