REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cremă de porumb crud și Budincă de vișine

16.07.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Cremă de porumb crud'' și ''Budincă de vișine'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

  1. Cremă de porumb crud

    Proporții: 4 porumbi cruzi, trei sferturi litru lapte fiert, coajă de lămâie și 75 gr zahăr.
    Se rade porumbul pe răzătoare, se amestecă cu laptele fierbinte, se adaugă coaja de lămâie tocată mărunt. Se acoperă vasul și se lasă pe marginea mașinii o jumătate de oră să fiarbă liniștit. Se strecoară și se pune zahărul și se fierbe până se îngroașă ca smântâna, amestecând în timpul fierberii ca să nu se prindă de vas. Se pune în forme udate cu apă rece, iar când e închegat este complet rece, se răstoarnă pe farfurii, iar împrejur se pune sos de zahăr ars. Este dulce, foarte plăcut pentru copii.

    Budincă de vișine

    Proporții: 150 gr. unt, 8 ouă, 200 gr. zahăr pudră, 150 gr. migdale pisate, 100 gr. pesmet, 250 gr. vișine.
    Se freacă untul până se face spumă, se adaugă gălbenușele de ou și zahărul pudră, se amestecă toate la un loc o jumătate de oră, se pun apoi migdalele curățate pisate și pesmetul. Se amestecă bine și la urmă se adaugă și vișinele curățate de sâmburi, se pun și albușele bătute spumă. Se unge forma de budincă cu unt și se presară cu zahăr, apoi se toarnă compoziția și se pune la copt timp de o oră. După ce s-a copt se pudrează cu zahăr. Se poate servi sau coace în forme mici.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro