REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Crochete surprize și Supă de brânză cu pătrunjel

11.11.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Crochete surprize'' și ''Supă de brânză cu pătrunjel'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Crochete surprize

    Fă o piurea de cartofi în care ai pus lapte și ouă. Din altă parte, toacă una din următoarele cărnuri: șuncă, limbă afumată, salam, carne de pasăre friptă, carne de vițel, etc. Toci și puțină ceapă, pătrunjel, gălbenușuri de ouă. Amesteci și faci o pastă. Rumenești această tocătură în unt. Apoi faci cocoloașe din ea, le încorporezi într 'un înveliș de piurea, faci crochete, le tăvălești în făină, în albuș de ouă bătut și în pesmet și le pui în unt proaspăt să se prăjească.

    Supă de brânză cu pătrunjel


    Iei o egală cantitate de șvaițer ras și de făină. Adaogă câte 1 ou întreg de persoană. Amestecă cu cât lapte sau zeamă de carne dorești să ai, după numărul comesenilor. Pipărează mult. Focul domol. Amestecă mereu cu o lingură de lemn. La întâiul colcot servește, dar mai înainte pune în farfurii pătrunjel tocat.
     

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro