REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dovlecei (bostănei) prăjiți și Muhalebiu cu lapte de migdale de post

11.04.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. În această săptămână vă prezentăm ''Dovlecei (bostănei) prăjiți'' și ''Muhalebiu cu lapte de migdale de post'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

  Dovlecei (bostănei) prăjiți

  Ia dovlecei (bostănei) fragezi, curăță-i, taie-i tot în două de-alungul, dă-le sare și tăvălește-i în făină muiată cu apă; apoi prăjește-i în untdelemn, și dă-i la masă cu salată sau toarnă-le deasupra scordalea și untdelemn.

  Muhalebiu cu lapte de migdale de post


  Ia 600 grame de migdale, opărește-le, curăță-le de coajă, pisează-le bine în piuliță de marmură și udă-le cu 300 grame de zahăr și 15 grame de apă de trandafir. Pune-le într'un castron, toarnă 1200 grame de apă peste ele și frământă-le cu mâinile; strecoară-le printr'un tulpan potrivit de rar și gustă această compoziție dacă e dulce după cum vrei. Apoi începe să pui în această zeamă câte puțină făină de orez cernută printr'o sită de mătase și toarnă câte puțin lapte cald, amestecând mereu până ce se va îngroșa; lasă-l să se răcorească și apoi dă-l la masă.

  Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro