REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Găluști (bulete) de brânză proaspătă și Budincă de morcovi

19.02.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. În această săptămână vă prezentăm ''Găluști (bulete) de brânză proaspătă'' și ''Budincă de morcovi'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

  Găluști (bulete) de brânză proaspătă


  Amestecă 150 de grame de unt proaspăt până ce se înălbește, pe urmă se rade pe răzătoare 600 grame de brânză proaspătă de vacă, se amestecă cu untul arătat mai sus, adăogându-se sarea trebuitoare, șeapte ouă amestecate unul câte unul, se îngroașe apoi cu 300 grame de făină și având pe foc apă clocotită, se pun în ea găluștile (buletele) ca oul de mari, să fearbă acoperit jumătate de oră și, scoțându-se pe o farfurie, se opărăsc cu 300 grame de unt proaspăt și astfel se dau la masă, în loc de pilaf.

  Budincă de morcovi

  Ia vre-o opt morcovi roșii, spală-i bine, ferbe-i cu sarea necesară, lasă-i să se recească și dă-i pe răzătoare; pune în acea răzătură 150 grame de unt mestecat ușor, două linguri de smântână, trei ouă întregi, o lingură de pesmete, o lingură de migdale pisate și 150 grame de zahăr. Unge forma cu unt, presar-o cu pesmete, toarnă în ea compoziția de mai sus și coace-o la cuptor.

  Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro