REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat

18.04.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață în aluat'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

  Ghiveciu special

  Rumenește în untdelemn două cepi tăiate în bucăți. Adaogă 6 inimi de lăptuci stropind cu sare. Acopere cratița și lasă să fiarbă încet fără apă. Când salatele au lăsat toată apa lor adaogă: 250 grame de carote sau morcovi tăiați în felii subțiri. Să pâlpâe 3 ore pe foc. Cu o jumătate de oră înainte de se servi adaogă o jumătate de chilogram de mazăre boabe de conservă și câțiva cartofi mici.

  Dulceață în aluat

  Ferbe apă și untdelemn în cantități egale. Lasă să scadă temperatura. Când apa e căldicică pune înăuntru de patru ori atâta făină și frământă aluatul. Apoi întinde-l și taie-l în rotogoale. Pune, peste fiecare, dulceață sau marmeladă. Închide marginile rondelelor peste dulceață și punele în untdelemn să se prăjească.

  Sursa: Agerpres

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro