REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Mehl-Supp și Supa mutton broth

23.10.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Mehl-Supp (supă de făină germană)'' și ''Supa mutton broth (engleză)'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

  Mehl-Supp (supă de făină germană)

  Taie subțire 2 praji și 1 ceapă, rumeneștele cu unt proaspăt, adaogă 2 linguri de făină și moaie cu 100 gr. oțet. Umple cu 1 litru zeamă de carne, pune sare și piper dar nu amesteca prea tare pentru ca să nu rămâie cocoloașe în supă. Să fiarbă 35 minute, apoi adaogă 200 gr. smântână și o bucată de unt proaspăt.

  Supa mutton broth (engleză)

  Ia: 2 piepți de berbec, 250 grame de arpacaș, 4 carote, 2 ramuri țelină, 2 praji, 2 napi, 3 litri zeamă de carne. Legumele tăiate în bucăți mari, rumenește-le în unt, umple cu zeamă de carne, adaogă berbecul și arpacașul fiert aproape. Trage afară piepții de berbec, scoate oasele și lasă să se răcească sub teasc. Taie-i apoi în bucăți regulate. Amestecă în supă dimpreună cu o lingură de pătrunjel tocat și opărit.

  Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro